Korean BBQ
24.1K11
Almere Stad

Groot Korean BBQ restaurant geopend in Stad

In Almere Stad is het restaurant GAJA Korean BBQ geopend. Het restaurant heeft plek voor 250 mensen en wil nog uitbreiden met een terras voor zo’n honderd BBQ-liefhebbers. Dat maakt het tot één van de grootste Korean BBQ restaurants van Nederland.

Naast de Almeerse vestiging hebben eigenaren Minghze en Viming ook een vestiging in Amsterdam. Daar zitten ze een halfjaar en nu zijn ze dus uitgebreid naar Almere, waar ze zelf ook wonen.

Minghze zag dat het pand aan de Grote Markt te koop was en wist het meteen: Daar wilde hij een tweede vestiging van GAJA Korean BBQ hebben. “Dit is een een toplocatie, dus we zochten contact met de pandeigenaar en hebben er nu een prachtige zaak neergezet.”

Minghze en mede-eigenaar Viming hebben dan ook veel vertrouwen in de zaak. “We geloven in ons eigen team en het concept.”

Dat vindt Minghze heel belangrijk. “Ik ben zelf nog jong en hou van neon en futuristisch. Mijn eigen stijl zie je dus ook terug in het restaurant. We hebben ook al vroeg posters opgehangen met ‘Coming Soon’ en merkten dat er veel mensen langs het pand liepen die het in de gaten hielden.”

Genoeg ruimte

Almere telt nog twee andere Korean BBQ restaurants, maar er is volgens Minghze wel ruimte voor nog eentje. “Ik denk dat Almere groot genoeg is voor nog een restaurant.”

Hij legt uit wat GAJA uniek maakt ten opzichte van de andere BBQ-restaurants. “Viming werkt in de keuken en heeft gestudeerd in Korea. Hij heeft ook bij bekende Koreaanse restaurants gewerkt. Hierdoor heeft hij inspiratie opgedaan voor gerechten hier.”

Alle gerechten die GAJA serveert worden volgens Minghze zelf gemaakt. “De sauzen en gerechten maken we vers en bedenken we zelf.”

Bewuste keuze

Hoewel Minghze zelf uit China komt, heeft hij ook heel bewust gekozen voor de Koreaanse keuken. “Mijn ouders hebben een horeca-achtergrond en zelf heb ik altijd in de Japanse keuken gewerkt. Toch wilde ik niet hetzelfde doen als mijn ouders. De Koreaanse keuken vind ik hipper en moderner, maar vooral heel lekker.”

  1. Dat geeft waarschijnlijk weer veel vlees op het bord. Jammer, daar zitten we nu echt niet meer op te wachten.

  2. Allemaal negatieve reacties, wat is jullie probleem? Laat t azijn staan bij t ontbijt en gun de onderneming is wat stelletje azijnpissers

  3. Wat een zeikers , als je uit wil is alles al bezet en komt dit heerlijke BBQ erbij ,lijkt mij heerlijk ,ik ga er zekere eens eten.

  4. Lekker, wij zijn dol op vlees en er zullen velen met ons zijn heerlijk goed stukje vlees van de bbq, tot snel

  5. Zeikvolk in Almere heeft altijd wat te zeuren en klagen, bah. 1 keertje uit eten is goedkoper dan 2 pakjes cigaretten. Vega’s moeten ook niet zeuren, danbgaan ze maar gras eten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant