3120

Goed weekeinde voor Almeerse amateurvoetballers, ASC Waterwijk klimt naar derde plek

Jong Almere City is voor de vijfde keer op rij ongeslagen gebleven. Tegen de nummer twee van de Tweede Divisie werd het 0-2, waardoor City in de laatste wedstrijden al 11 punten bijenkaar sprokkelde en nu overduidelijk de weg naar boven heeft ingezet. Datzelfde geldt voor ASC Waterwijk dat met 1-3 won van Always Forward. SC Buitenboys won op eigen veld met 4-1 van de nummer laatst OSV. FC Almere had een weekeinde vrij en in de vijfde klasse won Sporting Almere met 3-1 van OSO en kwam Forza niet verder dan 2-2 tegen ’t Gooi.

De Treffers – Jong Almere City: 0-2

Jong Almere City moest zaterdag tegen de nummer twee in de tweede divisie De Treffers aantreden en boekte een verdiende zege.

De Almeerders begonnen goed aan de wedstrijd en namen meteen het initiatief. Toch was het oud Almere City speler Oussama Bouyaghlafen die voor de Treffers na zestien minuten spelen de eerste kans kreeg, maar zijn inzet belandde in het zijnet.

In de 20e minuut opende Almere City de score.  Uit een corner was het Jaden Pinas die knap de 0-1 binnenschoot. Een uitstekende redding van Almere doelman Joel van der Wilt tien minuten voor rust behoedde de Almeerders voor de gelijkmaker, waardoor de teams met een 0-1 stand de rust ingingen.

Ook de tweede helft bleef Almere City goed spelen. Na 74 minuten spelen kreeg Jorn van Hedel van de Treffers een rode kaart na een tackle op Tyrese Noslin. Hierna werd het wat rommelig met nog een gele kaart voor Eja Dakriet en voor de aanvoerder van de Treffers Ricardo Ippel.

Jayden Pinas viert de openingstreffer – Foto Ron Baltus / sporthots.pro – Almere City FC

Vijf minuten voor tijd werd kwamen de Almeerders tegen de tien spelers van de Treffers op 2-0 via een doelpunt van Pim Lukassen op een voorzet van Tyrese Noslini. Hierna leek de wedstrijd gespeeld maar in de laatste minuut kreeg Twam van der Zeeuw zijn tweede gele kaart, zodat ook Almere met tien man verder moest. 

Door het niet verliezen in de laatste vijf wedstrijden staat City nu op de 14e plaats, maar met één wedstrijd minder gespeeld slecht drie punten verwijderd van de achtste plek.

De volgende wedstrijd is zaterdag tegen de nummer 11 Scheveningen en begint om 15:30 uur.

Always Forward – ASC Waterwijk: 1-3

Een jong ASC Waterwijk met negen spelers uit de eigen jeugd, waarvan er vijf nog maar 19 jaar zijn heeft de weg omhoog ingezet.

Trainer Ryan Smart keek dan ook met een tevreden gevoeld terug op de wedstrijd tegen Always Forward: “We speelden de eerste helft echt goed. Verdedigend fantastisch georganiseerd en zeer sterk in de duels. Zodra we de bal hadden zochten we keer op de keer de aanval.”

Barry Smitz maakte de 1-0 op aangeven van Mitchel Smit. De beste speler aan ASC Waterwijk-zijde, Jimmy de Haas, maakte de 2-0 en 3-0 vanaf de penaltystip. De penalties volgden na tweemaal het neerhalen van een doorgebroken aanvaller. 

Direct na rust hadden de Almeerders kansen op 4-0, maar kregen de bal niet in het doel. Gedurende de tweede helft kreeg ASC Watwerijk het moeilijk omdat het niet lukte om de de bal lang in de ploeg te houden. De bezoekers kregen daardoor een overwicht, maar weinig kansen. Uit een voorzet scoorde Always Forward weliswaar de 1-3, maar de overwinning van ASC Watwerwijk kwam niet meer in gevaar.

Smart, diesinmiddels opgeklommen naar de derde plek in de tweede klasse, tot slot: “Ik heb genoten van zowel de passie als de manier waarop we gevoetbald hebben. Jammer dat we de nul niet hebben kunnen houden.”

De volgende wedstrijd is thuis tegen het laaggeklasseerde Wartburgia om 15:00 uur.

SC Buitenboys – OSV: 4-1

Buitenboys heeft in een 4-1 overwinning behaald op de nummer laatst van de tweede klasse OSV dat in de eerste acht wedstrijden geen enkele keer wist te winnen. Trainer Dennis Verwer was dan ook een tevreden man: “Waar we de laatste tijd mee bezig zijn geweest kwam in deze wedstrijd goed uit. We waren  de hele wedstrijd de betere ploeg.”

In de eerste helft hadden we veel de bal en speelden we alleen maar op hun helft. Het was Tim Smit die de ploeg op 1-0 zette. Hierna werd het 1-1, maar Buitenboys liet zich niet van de wijs brengen en Giovanni van der Zaken zette nog voor de rust de ploeg weer op een 2-1 voorsprong.

Ook in de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde en had het zwakke OSV niets in te brengen. Het was opnieuw Giovanni van der Zaken die de Almeerders uit een strafschop op 3-1 zette en ook de 4-1 nam hij voor zijn rekening.

Volgende week is de ploeg vrij en zaterdag 9 december wordt de laatste wedstrijd voor de winterstop gespeeld. In Almere Buiten is dan Monnickendam om 14:45 uur de tegenstander.

‘t Gooi – Forza Almere: 2-2

Forza Almere heeft met 2-2 gelijk gespeeld in de uitwedstrijd tegen sc ‘t Gooi. Hiermee blijft de ploeg goed meedraaien in de kop van de vijfde klasse C. De volgende wedstrijd is thuis op 2 december tegen Zuidoost United ,dat net als de Almeerders bovenin meedraait. 

Sporting Almere – OSO: 3-1

Sporting Almere heeft zaterdag in dezelfde klasse een 3-1 overwinning geboekt in eigen huis tegen OSO dat in de onderste regionen staat. Met een zesde plaats en 14 punten blijft ook Sporting goed meedraaien in de middenmoot.

Sporting Almere speelde een rommelige wedstrijd met slordige passing en te weinig geduld wanneer de ploeg aan de bal was. De laatste pass ontbrak vaak en Sporting verzuimde om de juiste momenten te kiezen.

“Vandaag startte de tweede periode en dan is het wel lekker om met drie punten te starten. Gelukkig zijn we daarin geslaagd”, aldus trainer Tareq Abed el Magied.

De doelpunten van Sporting Almere werden gescoord door Sherwan Mustafa (2x) en Renzo van Jaarsveld.

Volgende week staat de ontmoeting in de uitwedstrijd tegen Sporting Martinus op het programma, dat op de één na laatste plaatst staat. Deze wedstrijd begint om 15:00 uur.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant