1930
Almere

Opkomst Tweede Kamerverkiezingen in Almere laagste ooit

De opkomst bij de Tweede Kamerverkiezingen is uiteindelijk uitgekomen op 67,4 procent. Dat is voor Almere het laagste percentage ooit. Een derde van alle stemgerechtigden in de stad bleef thuis. Alleen in Rotterdam, Medemblik en Heerlen gingen minder mensen naar de stembus.

De Almeerse opkomst van 67,4 procent moet teleurstellend zijn voor de nieuwe burgemeester Hein van der Loo. Die heeft zich de afgelopen tijd juist enorm ingezet om de opkomst omhoog te krijgen.

Van der Loo riep Almeerders onder andere op om te stemmen via (sociale) media en stuurde 18-jarigen een kaart. De burgemeester deed dit nadat bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 minder dan 40 procent van de stemgerechtigden naar de stembus ging en bij eerdere landelijke verkiezingen ook al lage opkomstcijfers waren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant