2691
Almere Stad

Mysterieuze tent is campagnestunt SP: ‘Protest tegen niet bouwen en ontbreken fietspad’

De mysterieuze tent die afgelopen weekend is opgezet op het verlaten terrein aan de Wisselweg in Almere Stad, is daar neergezet door de SP. De partij wil daarmee aandacht vragen voor het feit dat er nog steeds niet gebouwd wordt op het braakliggende stuk grond en dat er ook nog steeds geen fietspad is waar omwonenden overheen kunnen.

Het aandacht vragen is gelukt, veel Almeerders zagen de tent staan en ook lokale media (waaronder 1Almere) schreven over de tent op het terrein waar vroeger De Beurs stond. Inmiddels zijn bij het bouwterrein borden opgehangen van de SP. Raadslid Eibert Draisma bevestigt tegen 1Almere dat zijn partij hierachter zit.

“De projectontwikkelaar, Van der Valk, wacht gewoon op betere tijden om te bouwen. Maar ondertussen moeten woningzoekenden wachten op een huis”, zegt Draisma. Die ook graag zou zien dat er zo snel mogelijk de mogelijkheid komt een fietspad aan te leggen op dit stuk grond, wat de gemeente niet kan doen zolang de projectontwikkelaar nog niet klaar is met bouwen.

De tent, die nu leeg is, staat symbool voor het woningprobleem. “We zien in de stadsparken van Almere steeds vaker tentjes opduiken waar daklozen in wonen”, zegt de SP’er.

Misschien woont er straks dakloze

Toch is het niet alléén een verkiezingsstunt volgens het raadslid. “We laten de tent voorlopig staan. Misschien gaat er dan wel een dakloze in wonen. Met die persoon gaan we dan in gesprek”, zegt Draisma, die aangeeft dat ze de betreffende dakloze ook willen helpen.

De grond waar de tent staat is van projectontwikkelaar Van der Valk. De tent kan blijven staan totdat de projectwikkelaar deze weghaalt.

Foto: Hans Everhard/X

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant