1160
Almere

Winnaar Challenge Almere-Amsterdam 2022 kwam speciaal naar Almere om vrijwilligers te bedanken

Tijdens het jaarlijkse vrijwilligersfeest van Challenge Almere-Amsterdam kwam niemand minder dan de Brit Kieran Lindars langs om de honderden vrijwilligers te bedanken. Lindars kwam in 2022 als eerste over de finish, dit jaar werd hij tweede achter Menno Koolhaas. 

Toen Lindars dit jaar tweede werd, gingen de beelden de hele wereld over. De laatste kilometers waren namelijk zo zwaar voor Lindars, dat hij wankelend en kruipend de finish bereikte. Lindars kreeg de nodige medische ondersteuning en liet een half uur na zijn finish weten dat het goed met hem ging. 

Lindars is speciaal naar Nederland gevlogen om persoonlijk zijn waardering uit te spreken naar alle vrijwilligers. “Ik voel me weer een stuk beter dan de laatste keer dat ik jullie sprak”, grapte hij. “Ik wil jullie heel erg bedanken dat jullie ervoor gezorgd hebben dat ik veilig ben en een geweldig evenement heb ervaren. Jullie zijn héél belangrijk. Niet alleen voor mij, maar voor alle atleten. Dank daarvoor”, zei Lindars. 

Achthonderd vrijwilligers in het zonnetje gezet

Er werken ieder jaar zo’n achthonderd vrijwilligers mee aan Challenge Almere-Amsterdam. Zij worden tijdens het jaarlijkse vrijwilligersfeest in het zonnetje gezet door de organisatie. Bovendien wordt jaarlijks een vrijwilliger van het jaar gekozen. Dit jaar was dat Sylvia de Vries, die een belangrijke rol speelde bij de coördinatie van alle motoren op het parcours.

Tijdens het feest zijn ook de atleten die aan de race hebben meegedaan aanwezig. Alleen moeten zij de handen uit de mouwen steken, zij helpen namelijk mee in de bediening.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant