1840
Almere

Vier Almeerse bedrijven verkozen tot ondernemingen van het jaar

Vier bedrijven hebben zaterdag de prijs Almeerse Ondernemingen van het jaar gewonnen. Wethouder René Peeters reikte de prijs uit aan de bedrijven Brother Coating, Buzaglo, Thermen La Mer en MINT. 

Voor de verkiezingen waren er negen andere Almeerse ondernemers genomineerd. De jury heeft de winnaars gekozen in de categorieën ‘starters’, ‘kleine bedrijven’ en ‘midden-grote bedrijven’. Daarnaast kon dit jaar voor het eerst ook door het publiek gestemd worden op een onderneming. Deze publieksprijs is gewonnen door MINT, een koffie- en ijssalon in Almere Duin. 

Selma van Duinen en Michel Wezenberg van MINT. 

De winnaars van de vakjuryprijzen hebben een bokaal ontvangen, gemaakt door kunstenares Wanda Entjes uit Almere. De winnaar van de publieksprijs heeft een prijs van hout ontvangen die ontworpen is door de Almeerse kunstenaar Jim van der Wardt. 

Winnaars 

De broers Boaz en Mica Aarsman hebben de startersprijs gewonnen met hun bedrijf Brother Coating. Zij zijn met poedercoaten als hobby in het schuurtje van hun huis begonnen.

De broers Boaz en Mica Aarsman van Brother Coating.

Het bedrijf Buzaglo heeft een prijs gewonnen voor de categorie kleine bedrijven. Het bedrijf produceert fietsonderdelen, accessoires, gereedschappen en vouwfietsen en importeert die vanuit Azië en Europa. Ze distribueren de onderdelen naar groothandels en fabrieken in Europa. 

Day Spa Thermen La Mer is met de winst voor de categorie grote bedrijven naar huis gegaan. Zij zijn daarnaast genomineerd voor de Flevopenning, de provinciale versie van de Onderneming van het Jaar. 

‘Almeerse ondernemers in het zonnetje zetten’

De verkiezing werd gehouden door de gemeente Almere en de Vereniging Bedrijfskring Almere. De gemeente vindt het belangrijk om eens per jaar ondernemers met deze prijzen in het zonnetje te zetten, zegt wethouder Peeters van Economische ontwikkeling: “Ondernemers zijn van noodzakelijk belang voor onze stad: voor de lokale economie, voor onze toekomstige groei én voor de sociale verwevenheid van onze stad.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant