2151
Almere

Cultuurfonds Almere ondersteunt recordaantal projecten

Het Cultuurfonds Almere heeft in 2023 een recordaantal Almeerse projecten ondersteunt. Daarnaast zijn het aantal aanvragen dit jaar verdubbeld ten opzichte van voorgaande jaren. Er zijn maar liefst 89 aanvragen in behandeling genomen, waarvan er nu al 62 zijn goedgekeurd. 

Cultuurfonds Almere heeft dit jaar verschillende projecten ondersteunt. Van het lichtkunstfestival Alluminous en films als Loverboy, tot het graffiti-event Docks in Haven en het Slavernij Monument in Stad. Ook is het ouderenproject Het Danspaleis en gezamenlijke concerten van Het Almeers Orkest, Hubertus en Musical Almere mede mogelijk gemaakt.

Extra budget

De gemeente Almere heeft extra budget beschikbaar gesteld voor onder andere amateurkunst. “Sinds het ontstaan van Cultuurfonds Almere in 2015 werden er nog niet eerder zoveel mooie projecten ondersteunt als dit jaar”, zegt directeur Jan-Melle Liscaljet. Door de grote toename in aanvragen is het reguliere financieringsbudget voor 2023 al helemaal verbruikt.

Dankzij het extra budget hebben nieuwe cultuurmakers op een laagdrempelige wijze toegang tot belangrijke ondersteuning. “We hebben hierdoor aan veel extra culturele initiatieven kunnen bijdragen, ook via onze nieuwe financierings route New Creatives”, vertelt Liscaljet. 

Ondanks dat het reguliere budget verbruikt is, kunnen er nog wel aanvragen ingediend worden voor amateurkunst initiatieven en binnen de New Creatives regeling. Hiernaast blijft Cultuurfonds Almere kunst- en cultuurmakers ondersteunen met advies en begeleiding. Ook nieuwe projecten voor 2024 kunnen alvast worden voorbereid, aangezien het budget in januari weer wordt aangevuld.

Foto: Black Wall Street

  1. Piet Tullenaar zegt:

    In zo’n keurig stukje over cultuur verwacht je ook keurig Nederlands. Het voltooid deelwoord van ondersteunen eindigt op een d en niet op een t. Ondersteunen is een zwak werkwoord.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant