1660
Almere Haven

Almeerse windsurftrainer haalt bijzondere mijlpaal: 1000e training gegeven

Robert-Jan van Velzen is al jarenlang trainer bij het Regionaal Trainings Centrum Windsurfen in Almere (RTC). Afgelopen zaterdag gaf hij zijn 1000e training en werd hij in het zonnetje gezet door de vereniging om deze prestatie te vieren. 

Gemiddeld staat Robert-Jan zo’n vier keer per week met de jeugd op het water, ongeacht de weersomstandigheden – of het nu regent, waait, de zon schijnt storm, er storm is, of zelfs bij ijzige kou en sneeuw. “Deze 1000 trainingen staan nog los van alle wedstrijden waaraan hij met zijn team deelneemt”, zegt Wendy Franssen van RTC. Een van zijn pupillen is onlangs wereldkampioen geworden in de IQfoil klasse onder 15 jaar tijdens de kampioenschappen in Spanje. 

Het RTC is onderdeel van Windsurfvereniging Almere Centraal, waar jonge talentvolle windsurfers en windfoilers worden opgeleid. Binnen dit trainingscentrum worden windsurfers voorbereid op een overstap naar het windsurfen in de Olympische klasse IQfoil en uiteindelijk naar de (jeugd) Olympische Spelen.

Verschillende bekende Nederlandse windsurfers uit Almere, waaronder Lilian de Geus, Kiran Badloe, Sara Wennekes en Sil Hoekstra, hebben allemaal hun carrière bij het RTC gestart. “Robert-Jan heeft aan de basis gestaan van de ontwikkeling van deze windsurfers. Hij is een bevlogen, trouwe en veelzijdige coach die jongeren hogerop weet te brengen”, zegt Franssen.

Foto: RTC Windsurfen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant