2200

Winst voor ASC Waterwijk en Jong Almere City, FC Almere onderuit

ASC Waterwijk heeft goede zaken gedaan in de tweede klasse. De ploeg van Ryan Smart won op eigen veld met 2-1 van Olympia en klimt op de ranglijst. Ook Jong Almere City pakte drie punten in de tweede divisie. ADO’20 uit Heemskerk werd met 4-1 verslagen. FC Almere verloor met 2-0 van Purmerend en ziet daarmee de goede reeks van de laatste weken tot een eind komen. SC Buitenboys en Sporting Almere pakten beiden een punt.

Jong Almere City – ADO’20: 4-1

Jong Almere City moest het zaterdagmiddag opnemen tegen middenmoter ADO’20. Al na acht minuten spelen kwamen de Almeerders op een 1-0 voorsprong. Een afstandsschot werd door de doelman van ADO’20 losgelaten, waarna Pim Lukassen de 1-0 kon binnenkoppen. 

Lang kon er niet van de voorsprong genoten worden, want vier minuten later kwam ADO’20 langszij na een goed schot van Dylan George: 1-1. Hierna ging de eerste helft op en neer, maar grote kansen werden er niet meer gecreëerd.

In de tweede helft begonnen de Almeerders uitstekend. Na tien minuten spelen was het Eja Dakriet die met een hard schot de bal in de verre hoek schoot en zo voor de 2-1 tekende. Vijf minuten later was het Pim Lukassen die zijn tweede van de dag maakte en zo Jong Almere

op 3-1 zette. Het werd dankzij een strafschop 4-1 nadat Layee Kromah was gevloerd en hij zelf de bal vanaf elf meter benutte.

Jong Almere blijft hierdoor goed meedraaien in de tweede divisie op de veertiende plaats met 16 punten en nog twee wedstrijden die ingehaald moeten worden.

Aanstaande dinsdag  21 november is de wedstrijd tegen Jong Sparta in het Yanmar stadion om 19.30 uur.

ASC Waterwijk – Olympia Haarlem: 2-1

ASC Waterwijk heeft zaterdag een knappe 2-1 overwinnig behaald op Olympia Haarlem. De ploeg van Ryan Smart staat hierdoor op een mooie vierde plaats in de tweede klasse.

Volgens Smart was Olympia Haarlem de eerste helft de betere ploeg maar resulteerde dit niet in echt kansen. Smart: “Het was af en toe een ongevaarlijk schot op het doel maar meer ook niet. Toch kwamen we op 0-1 achterstand door een bal die hoog werd ingezet en toen in het doel belandde.”

In de rust zette Smart de spelers weer op scherp  en dat had een goed effect. Tim Klaassenbos viel in en die maakte na tien minuten spelen de gelijkmaker. Hierna bleef ASC Waterwijk met goed spel en als een vechtmachine doorgaan wat tien minuten voor tijd resulteerde in de 2-1 door  Lindo Pourchez. 

Hierna speelde de ploeg de wedstrijd rustig uit en werd de overwinning veilig gesteld.

Voor volgende week staat de interessante uitwedstrijd tegen de nummer drie Always Forward op het programma. Mocht ASC Waterwijk deze weten te winnen dan kan het naar de derde plaats klimmen. Deze wedstrijd start om 14:30 uur.

SC Buitenboys – Jong Holland: 0-0

Na drie nederlagen op rij heeft Buitenboys zaterdag een punt weten te pakken tegen de nummer twee Jong Holland. De ploeg van Dennis Verwer zat in de hoek waar de klappen vallen.

Buitenboys had deze wedstrijd het betere van het spel. Trainer Verwer keek dan ook tevreden terug op deze wedstrijd: “We hebben ze de hele wedstrijd onder druk gezet en hebben ook behoorlijk wat kansen gehad.”

De keeper van Jong Holland redde echter een paar keer goed waardoor Buitenboys niet tot scoren kwam. In de tweede helft was het Marlon Velez die zijn inzet op de paal zag belanden.

Verwer: “Toch vind ik het een goede prestatie als je kijkt hoe het de laatste wedstrijden ging en als je tegen de nummer twee speelt dan geeft dat weer hoop voor de volgende wedstrijden. Zeker ook omdat we dit keer verdedigend goed stonden en eigenlijk het hele elftal voor elkaar streed. Dus ja,  ik heb hier een goed gevoel over.”

De volgende wedstrijd is volgende week thuis tegen het op de laatste plaatst staande OSV 0m 14:45 uur.

Purmerend – FC Almere: 2-0

De ploeg van Sandor Augustijn heeft na een goede reeks zaterdag met 2-0 verloren in de uitwedstrijd tegen Purmerend. De door blessures geplaagde ploeg was aan een opmars bezig, maar moet nu dus even pas op de plaats maken.

Het lager geklasseerde Purmerend was te sterk voor de ploeg uit Almere-Haven. Toch blijft FC Almere nog in de kop van de derde klasse meestrijden.

Augustijn: “Ik denk dat we 80% balbezit hadden, maar creëerden domweg te weinig kansen. Het tempo was in de eerste helft te laag. Het was slordig en ondermaats.”

De volgende wedstrijd is dinsdag 21 november tegen tweede klasser Breukelen om 20:00 uur in de tweede ronde voor de beker.

De Vecht – Sporting Almere: 3-3

Sporting Almere heeft in de uitwedstrijd tegen de Vecht zaterdag een 3-3 gelijkspel behaald. De ploeg van Tareq Abed-el-Magied neemt hierdoor afstand van de Vecht en blijft hierdoor knap meedoen in de middenmoot.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant