2510
Almere

‘Hoge nood’ voor oplossing toilettentekort in Almere

Er is in Almere sprake van een toilettentekort. Dit blijkt uit onderzoek van de Maag Lever Darm Stichting (MLDS) in samenwerking met de HogeNood-app. Het tekort zou na het coalitieakkoord worden opgelost, maar dat is volgens de stichting niet het geval.

Almere staat op plek 218 van alle 342 gemeentes met 412 punten. De ranglijst is opgemaakt op basis van een aantal indicatoren waaronder het aantal inwoners per toilet, de toegankelijkheid en de spreiding over de gemeente.

Meer toiletten voor Almeerders

Ivo Thenon, woordvoerder van MLDS, zegt dat een op de vier mensen de deur niet uit durft omdat er geen (openbaar) toilet buitenshuis is. Dit is volgens hem vooral een probleem voor bijvoorbeeld mensen met incontinentieproblemen of mensen met maag- en/of darmproblemen.

“Er moet een plan vanuit de gemeente komen”, zegt Ivo. De stichting kan het tekort zelf namelijk niet oplossen: “We hebben 342 gemeenten om te stimuleren dus we kunnen niet alleen Almere stimuleren”. Hoewel de SP een motie had ingediend, die is aangenomen, is er nog steeds een tekort. De stichting hioopt daarom op andere manieren, bijvoorbeeld via het nieuws, aandacht te vragen voor dit probleem.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant