1190
Almere

Ron wil Martial Arts gala in Almere, maar heeft dan nog wel sponsoren nodig

Almeerder Ron Hartman wil een Martial Arts Gala organiseren in Almere. Door middel van het gala hoopt hij meer aandacht te geven aan vechtsporten. Het plan is om het festival in het tweede of derde weekend in januari 2025 te openen. Hij heeft nog wel sponsoren nodig om het door te kunnen laten gaan.

Ron kwam op het idee voor het gala omdat hij een forse terugloop ziet in leden van Martial Arts bij het NOC*NSF. “Van 2016 tot 2020 was er al een terugloop van 30 procent”, zegt hij. Ron vindt dit jammer en hoopt dat mensen door het gala, Martial Arts een kans willen geven.

Diversiteit van Martial Arts

“Op televisie zie je vooral judo en karate, maar er is zoveel meer Martial Arts in Nederland en over de hele wereld”, zegt Ron. Om de andere soorten Martial Arts op een ‘spectaculaire’ manier te laten zien worden er tijdens het gala 24 demonstraties gegeven door bekende mensen in de sport. Elke demonstratie is een andere Martial Art.

Martial Arts, de Engelse term voor krijgs- of vechtkunst, is een verzameling van alle vechttechnieken en -tradities.

In de pauze is er ruimte voor bezoekers om de verschillende soorten zelf uit te proberen. “Je kan zelf de mat op. Zo kunnen ze zelf ervaren wat de sport is en misschien vinden ze het wel leuk”. Tijdens de activiteiten kan je informatie opdoen over de verschillende soorten en krijg je uitleg over hoe de sport in elkaar zit.

Martial Arts niet gericht op geweld

Volgens Ron is de Martial Arts iets anders dan boksen: “Bij boksen willen ze elkaar zo snel mogelijk zo hard mogelijk in elkaar timmeren”. De Martial Arts die hij bedoelt zijn niet gericht op geweld, maar op verdediging
“Je krijgt lessen om jezelf te verdedigen”, zegt hij. Volgens hem kom je door deze lessen fysiek en mentaal beter in balans. “Je hoeft geen vechter te zijn hiervoor zoals bij boksen”.

Profiterend bedrijfsleven

Ron is nog op zoek naar commerciële partners die heb willen helpen om het gala te organiseren. De gemeente wil hem namelijk niet helpen: “Dat vind ik erg jammer”. Ook een oud-burgemeester zou Ron in de steek hebben gelaten. “Zonder geld is het gala niet mogelijk”, zegt hij. Daarom is hij op zoek naar bedrijven die hem willen helpen. Die zouden namelijk profiteren van het festival.

Bedrijven kunnen tijdens het festival reclameruimte kopen om zichzelf te promoten. Daarnaast wordt er van elke activiteit een video gemaakt, waar de bedrijven dan op de achtergrond te zien zijn. “Deze video’s worden wereldwijd verspreid en bekeken, dus dat is voor bedrijven erg goed”.

Foto: ANP

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

There are no posts to show right now.