3.1K0
Almere Stad

Nieuw restaurant opent in Centrum: eten, yoga, muziek en tattoeages

Een restaurant waar creatieve mensen samenkomen om te eten en drinken, maar ook om muziek te maken, een yogales te volgen of een tattoo te laten zetten: dat is het idee achter ‘Now’s The Time’. Deze multifunctionele horecagelegenheid vestigde zich afgelopen maand aan het Belfort in Almere Centrum.

“Dit moet een plek zijn waar iedereen zichzelf is”, vertelt Jeffrey van ‘Now’s The Time’, “we willen een soort huiskamer zijn waar creatieve mensen elkaar ontmoeten. “Beneden is de ‘no laptopzone”, legt hij uit, “hier moeten mensen lekker eten en met elkaar ouwehoeren.”

Meer dan eten

Maar bovenaan de felgele trap bevinden zich werkplekken waar de laptops wél open mogen. “Dit is voor mensen die niet vanuit huis kunnen werken. Nu kun je hier nog gratis zitten, maar we willen ze gaan verhuren. Misschien met onbeperkt koffie en thee.”

Silent disco

“We hebben ook een multifunctionele ruimte”, vertelt Jeffrey, “Die is op dit moment ingericht als yogastudio, maar er kunnen ook lezingen of danslessen gegeven worden.” Verder kunnen muzikanten een muziekstudio huren in het restaurant. Twee geluidsdichte ruimtes zijn voorzien van muziekinstrumenten.

Het is zelfs mogelijk om een tattoo te laten zetten bij een tatoeëerder die een vaste plek in het pand heeft. “Het is de bedoeling dat je bij hem je tattoo haalt, en vervolgens bij ons je lunch”, lacht Jeffrey. “We willen ook anime-films op de beamer gaan afspelen. Mensen kunnen dan een koptelefoon opzetten en de film kijken, dan hebben we een soort ‘silent disco.”

Finish Your Breakfast

De eigenaar van ‘Now’s The Time’ runde tot augustus 2022 de lunchroom ‘Finish Your Breakfast’ aan de Schoutstraat. Daar waren de inkomsten voornamelijk afkomstig van het reboundprogramma van Stichting Twisted. Dat programma had als doel om vroegtijdig schoolverlatende jongeren te helpen aan een startkwalificatie. “Het programma stopte, dus voor ons stopte het automatisch ook”, aldus Jeffrey, “Nu gaan we hier op eigen benen verder.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant