2910
Almere BuitenAlmere Poort

Burgemeester wil extra coffeeshop in Poort of Pampus mogelijk maken

De gemeente Almere wil een coffeeshop in Poort of Pampus mogelijk maken. Dat laat burgemeester Hein van der Loo weten aan de gemeenteraad. Het zou gaan om de vijfde coffeeshopvergunning in de stad. Twee zijn er in Almere Stad en één in Almere Haven. Een vierde vergunning is er voor Almere Buiten, maar die is op dit moment niet ingevuld. De gemeente is nog in gesprek met een ondernemer voor een coffeeshop in dat stadsdeel.

De vijfde vergunning wordt opgenomen in het nieuwe coffeeshopbeleid. Burgemeester Van der Loo laat in de brief weten dit alles te willen regelen op het moment dat Almere kan beginnen met het wietexperiment. Dat begint op 15 december in Tilburg en Breda. Verkopers van wiet en hasj kunnen dan legaal softdrugs van telers inkopen, in plaats van dat die inkoop zoals nu illegaal plaatsvindt.

Uit een kamerbrief van de minister van justitie en volksgezondheid valt op te maken dat het experiment in Almere op zijn vroegst in de lente van volgend jaar kan beginnen. De komst van een coffeeshop in Almere Poort of Pampus was ook opgenomen in het coalitieakkoord na de gemeenteraadsverkiezingen vorig jaar. Recent hebben een aantal partijen ook gevraagd om extra coffeeshops in de gemeente.

Foto: ANP

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant