1970
Almere Haven

Burgemeester: cameratoezicht Haven blijft nog even

Burgemeester Hein Van der Loo heeft besloten om het tijdelijke cameratoezicht in het centrum van Almere Haven voorlopig voort te zetten. Deze maatregel werd in augustus 2022 ingesteld om de openbare orde te bewaken en het gevoel van veiligheid in het centrum van het stadsdeel te vergroten.

De burgemeester nam het besluit om camera’s in het centrum van Almere Haven te plaatsen als maatregel tegen de toename van overlast en criminaliteit. Het toenemende aantal overvallen en straatroven waren de aanleiding om een pakket aan veiligheidsmaatregelen te realiseren, waaronder meer handhaving, een actieve samenwerking tussen de gemeente en ondernemers en cameratoezicht.

‘Donkere maanden’

Hoewel uit een recente veiligheidsanalyse blijkt dat er sinds mei 2023 geen misdrijven met een grote impact hebben plaatsgevonden – zoals overvallen en ernstige mishandelingen – heeft burgemeester Van der Loo toch besloten om het cameratoezicht tijdens de donkere dagen in stand te houden. “Iedereen moet veilig kunnen wonen en werken in Almere, ook in Haven. Ik verleng het cameratoezicht door de donkere maanden heen”, aldus de burgermeester.

Cameratoezicht in afgeschaalde vorm

Het cameratoezicht in het centrum van Almere Haven wordt wel in afgeschaalde vorm voortgezet. Dit houdt in dat de camerabeelden op variabele tijden live worden bekeken. Deze planning loopt tot 1 februari 2024, net als in stadsdelen Almere Stad Centrum en Almere Buiten Centrum het geval is. Daarna zal het cameratoezicht in Almere in zijn geheel worden geëvalueerd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant