1.5K0
Almere Haven

Nieuw plan voor zorgappartementen Kadegriend: bouw wordt lager

Er is een nieuw plan voor de zorgappartementen die gebouwd moeten worden aan de Kadegriend in Almere Haven. In het nieuwe plan zijn de 100 appartementen die er moeten komen een stuk lager. ‘De bouwhoogte en het bouwvolume’ zijn verminderd ten opzichte van eerdere plannen, schrijft de gemeente. Dit is vanwege kritiek van bewoners op de eerdere opzet.

Omwonenden waren het niet eens met eerdere plannen voor het terrein tegenover de Jumbo-supermarkt. Volgend de gemeente is de nieuwe opzet besproken met omwonenden en worden deze nieuwe plannen als basis gezien voor verdere uitwerking. Daarbij zal er nog inspraak mogelijk zijn voor burgers.

Aanvankelijk was het plan dat de appartementen acht verdiepingen hoog zouden worden. In de nieuwe plannen zou het gaan om vier etages. De buurt wordt nog verder geïnformeerd, belooft het stadsbestuur in een brief aan de gemeenteraad.

Afbeelding: VNL Architecten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant