Reclames gokken en alcohol
3701
Almere

Reclames voor alcohol en gokken verboden in Almere

De Almeerse raad heeft een motie aangenomen om reclames voor alcohol en gokken verbieden. De motie werd aangedragen door PvdA, GroenLinks en Partij voor de Dieren Almere. Volgens deze partijen past het niet bij het imago van een ‘gezonde stad’. De gemeente verdient dan geld met advertenties die leiden tot verslaving of andere negatieve gezondheidseffecten.

De motie roept het college van burgemeester en wethouders op om in gesprek te gaan met de huidige eigenaren van reclameborden in de openbare ruimtes in Almere. Ze willen dat er besproken wordt welke mogelijkheden er zijn om reclames voor alcohol en gokken te verbieden op bijvoorbeeld vitrines, billboards en bushaltes.

Niet alleen

Ruud de Jonge van de PvdA heeft de motie niet alleen ingediend. Ook Kjell van Wijlandt van de PvdD en Shadi Nikshomar van GroenLinks motie staan onderaan als indieners. De motie is afgelopen donderdag tijdens de Politieke Markt aangenomen.

Aan de slag

De Jonge legt uit: “We willen in de publieke ruimte de juiste boodschap uitdragen en eisen stellen aan de reclame die gemaakt wordt. Nu is het college gevraagd om er ook echt iets mee te doen.” Volgens De Jonge is de verwachting dat het college er in 2024 mee aan de slag gaat. “Ze hebben de motie niet voor niets aangenomen. Het college is nu aan zet.”

Al geeft dat geen garantie dat ze het ook echt uitvoeren op de manier zoals in de motie staat beschreven: “We kunnen ze opdragen om dingen te doen, maar zij geven zelf de invulling.” Toch is De Jonge blij met de beslissing van de raad: “We zijn tevreden dat de motie is aangenomen.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant