1.1K0
Almere

Extra initiatief voor trein tussen Groningen en Parijs met stop in Almere

Naast vervoersmaatschappij Arriva, wil ook Heurotrain een treindienst opzetten tussen Groningen en Parijs met een stop in Almere. Dat meldt RTV Noord. Het plan is om vanaf 12 december 2027 twee keer per dag heen en weer te rijden.

Heurotrain heeft een aanvraag ingediend bij toezichthouder Autoriteit Consument en Markt (ACM). Het bedrijf is een maand geleden opgericht en heeft Amsterdam als vestigingsplaats.

De aanvraag van Heurotrain heeft in principe geen gevolgen voor Arriva. Als Heurotrain ook een vergunning krijgt, dan zou het een aanvulling zijn op de dienstregeling van Arriva, die al in juni 2026 wil rijden.

Vertrek vroeg in de ochtend
Volgens de dienstregeling van Heurotrain vertrekken rond 05:30 en 06:30 uur treinen uit Groningen. Na stops in Assen en Zwolle komen deze anderhalf uur later aan in Almere. Via Amsterdam, Schiphol, Rotterdam, Breda, Antwerpen en Brussel komen de treinen vijfenhalf uur na vertrek in Groningen aan in Parijs.

Vanuit Parijs vertrekken de treinen rond 14:00 en 15:00 uur. De exacte vertrek- en aankomsttijden staan overigens nog niet vast. Heurotrain verwacht per trein zo’n 1.100 mensen te kunnen vervoeren.

Arriva juicht concurrentie toe
Arriva is positief over de aanvraag van Heurotrain. ‘Wij juichen concurrentie altijd toe. Dit is het resultaat van de Europese wetgeving die het mogelijk maakt om treindiensten in open toegang aan te bieden. De markt verzilvert kansen voor meer en nieuwe treinverbindingen. Dit is goed nieuws voor internationale treinreizigers, ook vanuit het Noorden’, aldus de woordvoerder van Arriva tegenover RTV Noord.

Heurotrain wil overigens ook een verbinding tussen Amsterdam en Londen, zo heeft het bedrijf aangegeven bij ACM. De autoriteit moet binnen zes weken laten weten of de vergunning wordt verleend.

Afbeelding: Gare du Nord, Wikipedia

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant