2795
Almere Stad

CDA wil stadslandbouw op Odeonveld: meerderheid gemeenteraad akkoord

Het CDA wil dat er op het Odeonveld langs de Cinemadreef in Almere Stad akkerbouwgewassen verbouwd worden. Volgens de partij geven het hoge gras en onkruid ‘een rommelig beeld’. Het CDA heeft tijdens de Politieke Markt van afgelopen donderdag 37 stemmen vóór en 7 stemmen tegen hun motie gekregen. 

Volgens het CDA wordt er momenteel weinig gedaan met het grootste deel van het Odeonveld, en is er nog geen duidelijk zicht op een definitieve bestemming. Het CDA pleit ervoor om stadslandbouw op deze locatie mogelijk te maken.

Het idee is dat in het voorjaar akkerbouwgewassen verbouwd kunnen worden op het Odeonveld, terwijl er in de winter groenbemesters geplant kunnen worden. Op deze manier hoeft de gemeente Almere niet langer verantwoordelijk te zijn voor het onderhoud en beheer van dit gebied.

De partij heeft de motie samen met 50PLUS en Leefbaar Almere ingediend. Volgens het CDA staat de stadsboer positief tegenover het idee.

Foto: CDA

  1. Gemeente Almere zegt:

    Ik heb nog nooit zoiets achterlijks gehoord. Besloten door mensen die er niet bij in de buurt wonen 😢

  2. Woningen…
    Gemeente heeft dit stukje land veel te lang braak laten liggen en komen er nu makkelijk van af… schande, er zijn tienduuzenden woningzoekenden!!!!

  3. Zolang hier niet gebouwd wordt en de landbouw past in een stadse omgeving (dus zonder landbouwgif) ben ik voor. Dit leeg laten staan is zonde. Ik heb nog geen goede inhoudelijke argumenten gehoord tegen het tijdelijke gebruik als landbouwgrond. Zij die er wel, laat het weten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant