1410
Almere Stad

Dichter Gershwin Bonevacia komt met zijn theatersolo naar Almere

Dichter, schrijver en performer, Gershwin Bonevacia staat donderdag 16 november op het podium van de Kunstlinie met zijn eerste theatersolo ‘Terug naar Prinsenplein’. In de voorstelling gaat hij op zoek naar zijn tienjarige zelf. 

De artistieke carrière van Gershwin begon meer dan tien jaar geleden hier in Almere. Terwijl hij nog maar heel voorzichtig bezig was met dichten, besloot hij om naar een podiumavond voor woordkunst in de Nieuwe Bibliotheek te gaan genaamd ‘Woorden worden zinnen’.

In ‘Terug naar Prinsenplein’ gaat Gershwin op zoek naar zijn tienjarige zelf, ‘Gush’, en naar de wijk waar hij opgroeide: Rotterdam Zuid. “De zoektocht naar het kind in mezelf ontstond tijdens het schrijven van mijn laatste gedichtenbundel. Ik vroeg me af wie die tienjarige jongen eigenlijk was. Ik voelde zo’n grote afstand tot hem dat ik besloot op zoek te gaan”, zegt Gershwin.

‘Herkenbaar voor Almeerders’

Tijdens deze zoektocht komt de volwassen Gershwin allerlei trauma’s, scheve verhoudingen en taboes tegen. “Op die leeftijd kom ik erachter dat ik zwart ben, dat mijn gezin niet zo welgesteld is en dat ik dyslectisch ben. Ik ontdek thema’s die mijn identiteit vormgeven.”

De voorstelling bestaat uit een monoloog met veel poëzie en muziek, waarbij diepgewortelde trauma’s worden afgewisseld met grappige anekdotes.

Gershwin hoopt het publiek iets herkenbaars te bieden iets wat ze zelf hebben ervaren toen ze kind waren en iets van zichzelf hebben ontdekt na het zien van de voorstelling. “Ik denk dat veel Almeerders zich kunnen verplaatsen en herkennen in dit verhaal.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant