De Kapitein
1960
Almere Buiten

Raad wil De Kapitein verkopen aan huidige uitbater en einde soap

Het college moet snel duidelijkheid geven of horecagelegenheid De Kapitein rechtstreeks gegund kan worden aan de huidige uitbater Kevin van Drumpt. Dat staat in een aangenomen motie. De Kapitein aan de Noorderplassen doet onder meer dienst als restaurant, buurthuis en opslag voor de watersportvereniging.

De verkoop van De Kapitein was eerder dit jaar mondeling al zo goed als rond. De ambtenaren die de contracten moesten opstellen hadden daarbij geen rekening gehouden met het Didam-arrest. Dat is een regel over openbare aanbestedingen. Bij verkoop van gemeentelijk vastgoed moet iedereen daar op kunnen bieden. Om die reden werd, tot groot verdriet van de exploitant, het contract niet opgesteld.

De gemeenteraad is van mening dat deze regels in de kwestie van De Kapitein niet gelden en durft het risico aan om de horecagelegenheid rechtstreeks aan de exploitant te verkopen. De raadsleden baseren zich op een advies van een deskundige die onderzoek deed naar deze specifieke situatie. Om die reden verwacht de politiek geen claims.

Wethouder Julius Lindenbergh waarschuwde de raad wel dat daar een risico aan kleeft. “We moeten echt zeker weten dat er niemand anders is die ook belangstelling heeft voor De Kapitein”, zei hij. Daarom wil hij een maand de tijd nemen om met een definitief antwoord te komen. In die tijd kan een belangstellende zich alsnog melden. De verkoop betreft niet alleen het horecapand. Het gaat volgens de wethouder ook om het stuk grond eromheen.

Als er één of meer gegadigden zouden zijn, dan moeten die wel een zeer goede reden hebben om de horecagelegenheid te willen kopen, liet de wethouder weten. Bij het gunnen houdt de wethouder rekening met het feit dat de huidige exploitant al behoorlijke investeringen heeft gedaan en ook al heel lang de horecazaak runt. Volgens een externe deskundige die zich heeft beziggehouden met de kwestie is er momenteel geen andere kandidaat voor de koop.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant