5240
Almere Haven

Het Boodschappenhoekje in actie tegen armoede met AH cadeaukaarten

Stichting Het Boodschappenhoekje Almere, in Almere Haven, wil mensen ondersteunen die het moeilijk hebben om rond te komen. Om deze mensen tijdens de aankomende feestdagen te helpen, verzoekt de Stichting mensen hun geactiveerde streepjescodes van de Postcodeloterij-cadeaukaarten (van de Albert Heijn) op te sturen.

Met de kaarten kan de stichting spullen kopen voor de Kersttas. Naast deze actie biedt de stichting wekelijks een goed gevulde verse tas en maandelijks een houdbare tas aan. “Wij willen het dragelijk maken voor de minima. Iedereen kan namelijk opgegeven moment moeilijk krijgnen met geld en dan zijn wij er om te helpen door middel van de boodschappen tas”, zegt voorzitter Mireille van Os.

Hulp voor de mensen in nood
“Het idee kwam echt op mijn pad. Iemand kwam met voedsel en vroeg of ik daar een weg mee wist. Het balletje is toen gaan rollen en kwam uit op de Stichting”, zegt Van Os. Naast de tassen doet de Stichting ook aan voorlichtingen over houdbaarheid, het bewaren en bewerken van voedsel en bieden zij verschillende recepten aan voor de spullen in de tassen.

De Stichting biedt ook een plek om samen te zijn. “Wij zijn er voor raad en daad. We bieden ook verzorgingsartikelen aan, maar wij helpen ook met formulieren invullen van bijvoorbeeld de belastingdienst”, zegt Van Os.

Veel mensen in de armoede
In Almere blijkt deze hulp niet onnodig, aangezien ongeveer 8900 inwoners van Almere vorig jaar moesten rondkomen van een inkomen dat onder de armoedegrens zat. Ongeveer 4 procent van de inwoners in Almere heeft een laag inkomen, blijkt uit cijfers van het CBS van vorig jaar. Dit percentage is ongeveer gelijk aan het gemiddelde van Flevoland en heel Nederland.

Hoewel het percentage armen in Almere daalt, blijft het voor die 4 procent heel moeilijk. Deze mensen wil de Stichting dan ook heel graag helpen. Momenteel bestaat het cliëntenbestand uit 240 gezinnen.

Foto: ANP

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant