870

Badmintonners F.I.T. Almere blijven volop meedraaien in titelstrijd

F.I.T. Almere heeft zondagmiddag de maximale winst gehaald tegen nummer 6 van de ranglijst Decorette BC Amerfoort. Door een 8-0 overwinning hebben de Almeerders zich naast DKC aan de kop van de ranglijst genesteld. Tevens is er een klein gaatje geslagen naar nummer 3 Duinwijck.

Coach Dave Khodabux sprak na afloop van een goeie focus in het team dat overtuigend de overwinning pakte. Amersfoort kwam in geen enkele partij dicht bij de overwinning.

In de herendubbel traden Alex Vlaar en Dennis Koppen aan tegen twee oud-Almeerders, Ruben Wijnands en Timo Stoffelen. Stoffelen maakte vorig jaar nog deel uit van F.I.T. Na 5-5 liepen Vlaar en Koppen vlot uit naar 11-5. Ondanks de grote voorsprong vocht Amersfoort zich terug naar 18-18, maar het slotakkoord was voor de Almeerder: 21-18. In de tweede game werd snel een voorsprong gepakt en werd ruim met 21-13 gewonnen.

De dames Kirsten de Wit en Diede Odijk hadden drie games nodig. Na een solide eerste game, ging de tweede verloren. De derde set was een makkelijke prooi voor De Wit en Odijk.

Jasper Koppen en Alida Chen tilden in hun enkelspel de stand naar 4-0. Ook Dennis Koppen en Diede Odijk verloren hun partij niet. Alida Chen en Alex Vlaar wonnen in twee games de zevende partij en de laat mix (Dyon van Wijlick en Kirsten de Wit) bepaalden in de laatste partij van de avond de eindstand op 8-0.

Met deze 8-0 komt F.I.T Almere weer op gelijke hoogte met DKC, dat Duinwijck met 5-3 versloeg. Volgende week reizen de Almeerse badmintonners af naar Wijchen om aan te treden tegen 2dA Smashing, de rode lantaarndrager van de eredivisie.

Foto F.I.T. Almere / Geert Berghuis

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant