6581
Almere Buiten

Bouw uitbreiding natuurbelevingcentrum De Oostvaarders begonnen

Met het onthullen van het bouwbord werd officieel het startsein gegeven voor de uitbreiding van natuurbelevingcentrum De Oostvaarders. Het gebouw aan de Almeerse kant van Nationaal Park Nieuw Land is uit z’n jasje gegroeid. Met de uitbreiding verdubbelt het in oppervlakte.

Het natuurbelevingcentrum trekt steeds meer bezoekers, niet in de laatste plaats door de oprichting van Nationaal Park Nieuw Land vijf jaar geleden. “Het nieuwste Nationaal Park van Nederland”, aldus een trotse Harold Hofstra, gedeputeerde van de provincie. “We zien dat de bezoekersaantallen toenemen, en we zien ook de behoefte toenemen om mensen te vertellen over het gebied, over de bijzondere natuur van Flevoland.”

Nauwe samenwerking

Om aan te geven dat het natuurbelevingcentrum voor een aantal partijen van belang is, deed Hofstra de officiële handeling samen met de Almeerse wethouder Maaike Veeningen, Wouter Wubben van Staatsbosbeheer en Liesbeth Bronkhorst van Stad & Natuur Almere. “Belangrijk dat je in zo’n project als dit goed samenwerkt”, vindt Bronkhorst. “We doen allemaal waar we goed in zijn. Staatsbosbeheer is met de natuur bezig en met de excursies, wij verzorgen het educatieve gedeelte, de expositie in het gebouw en de evenementen. En Almere City Marketing verkoopt de boel. Dat is ook heel belangrijk.”

Amper te zien op een luchtfoto

De heipalen zijn inmiddels geslagen, de komende maanden zal de nieuwbouw stap voor stap zichtbaar worden. “We bouwen echt passend in de natuur, zonder dat het echt structureel of significante effecten voor het gebied heeft”, legt Wubben uit. “Het is een groot gebouw, maar op het totaal van het gebied is het natuurlijk bijna niks. Op een luchtfoto zal je het amper kunnen zien.” Eind september moet de nieuwbouw helemaal klaar zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant