2500
Almere

Banketstavenactie voor sinterklaascadeautjes arme kinderen

De jaarlijkse banketstavenactie van de Rotary Club Almere is van start gegaan. Tot 20 november kunnen er banketstaven en andere lekkernijen gekocht worden. Met de opbrengst kan een deel van de achtduizend Almeerse kinderen uit arme gezinnen Sinterklaascadeautjes krijgen. 

Gisèle Nunes van de Rotary legt tijdens een radio-uitzending van Omroep Flevoland uit kinderen uit arme gezinnen heel veel moeten missen. “Zij krijgen geen cadeautjes bij verjaardagen. De ouders kunnen dan nog wel goed uitleggen waarom ze bij verjaardagen geen cadeautjes krijgen. Maar hoe leg je uit dat Sinterklaas, die eigenlijk heel veel geld heeft en alleen maar kijkt of je heel lief bent geweest, geen cadeautje voor jou heeft.”

Rotary Club wil dat kinderen een mooie pakjesavond kunnen vieren. Om die reden organiseren ze met de Inner Wheel jaarlijks een banketstavenactie. Particulieren en bedrijven kunnen via hun site banketstaven en andere dingen kopen. “We hebben al wat bestellingen binnen, maar we moeten er nog veel meer”, vertelt Gisèle. 

De banketstavenactie loopt tot 20 november. Na 20 november gaan alle drie de Rotary Clubs de cadeautjes inpakken en op 1 en 2 december gaan ze bezorgen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant