Activiteiten
8110
Almere Hout

Wens voor meer activiteiten bij Zorgbakkerij Almere in Oosterwold

Zorgbakkerij Almere, die activiteiten biedt aan mensen met autisme of een verstandelijke beperking, wil op hun locatie in Oosterwold meer activiteiten aanbieden. De bakkerij heeft de ambitie om ook pakket- en tuinwerkzaamheden te laten uitvoeren. “Om te kunnen uitbreiden, hebben we onder andere bedrijven en financiële middelen nodig”, zegt Mettin Bildirici, eigenaar van Zorgbakkerij Almere.

Op dit moment biedt de Zorgbakkerij dagbesteding aan 32 mensen met autisme of een verstandelijke beperking. Hij noemt hen ‘deelnemers’. “Deelnemers kunnen bijvoorbeeld bakken en werkzaamheden in de winkel verrichten. Ook kunnen de mensen er wassen, strijken, tekenen, schilderen en voor dieren zorgen.”

Om de werkzaamheden voor deze groep mensen te kunnen uitbreiden heeft Mettin hulp nodig. “Voor het in- en verpakken moeten er bedrijven zijn waarvoor wij dit mogen doen. En voor de tuin- en timmerwerkzaamheden missen we nog financiële middelen. Daarnaast zijn er vrijwilligers nodig die de deelnemers kunnen begeleiden.”

Verschillende niveaus
Volgens hem doen niet alle deelnemers dezelfde activiteiten. “We hebben verschillende niveaus waarop we deelnemers indelen. Sommigen hebben een laag niveau. Zij kunnen dan alleen levengerichte activiteiten doen, zoals het zorgen voor de konijnen. Dat terwijl anderen met een iets hoger niveau juist prima in de winkel kunnen werken.”

Meer werkzaamheden
Voor alle niveaus wil Mettin nieuwe groepen en werkzaamheden starten. “Ik wil bijvoorbeeld tuin- en timmerwerkzaamheden aanbieden en ook starten met in- en verpakwerkzaamheden.”

Zo zou hij bijvoorbeeld graag meer dieren in de tuin willen waar de deelnemers voor kunnen zorgen. “We hebben een vrij grote tuin, daar is genoeg ruimte voor een lama, schaap of pony. Ook eenden en kippen passen erbij.”

Ook voor de timmerwerkzaamheden heeft hij al een plan. “In de winter willen we de tuingroep aan het werk zetten door ze fietsen te laten repareren. Al willen we ook met houtbewerking aan de slag.” Hoewel hij hard aan de slag is om dat allemaal te bereiken, blijft het voor nu nog vooral bij de wens om uit te breiden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant