FvD
2930
Almere

Partij voor de Dieren lanceert vuurwerkmeldpunt: ‘Keerpunt in vuurwerkdebat’

De Partij voor de Dieren Almere heeft weer een vuurwerkmeldpunt gelanceerd. Door het meldpunt wordt vuurwerkoverlast in kaart gebracht, zo kan men zien waar en hoe vaak er een melding is gemaakt. Vorig jaar zijn er meer dan 1000 meldingen gemaakt, dit jaar zijn de eerste meldingen al in september binnengekomen. Volgens de fractievoorzitter van de PvdD is het meldpunt het keerpunt in het vuurwerkdebat. 

Met het meldpunt wil de PvdD zich hard maken voor een vuurwerkverbod. Volgens fractievoorzitter Marjolijn Veenstra van de partij, zal de uitkomst van het meldpunt duidelijk laten zien dat het klaar moet zijn met vuurwerkoverlast. “Het is ontzettend belangrijk dat bewoners via ons meldpunt kenbaar maken dat er vuurwerkoverlast plaatsvindt in hun buurt met een duidelijke omschrijving erbij”, zegt Veenstra. 

De partij legt uit dat hoewel het vuurwerkmeldpunt nog niet eens officieel is gelanceerd, er toch al ruim zeventig meldingen zijn binnengekomen. Bewoners melden vooral harde knallen en uiten hun zorgen over hun huisdieren. De PvdD zegt dat er opmerkelijk genoeg nu al vele meldingen zijn rond het Beatrixpark in Almere. 

Afgelopen zaterdag was er op de Esplanade een vuurwerkshow tijdens het Diwali Festival. De PvdD betreurt het dat er nog steeds gekozen wordt voor een vuurwerkshow: “Er zijn andere diervriendelijkere alternatieven, zoals laser- en droneshows.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant