1K0
Almere Buiten

Honderden Almeerders lopen race vol griezelige verrassingen

Afgelopen zaterdagavond liepen er zo’n zevenhonderd mensen de Halloween Run door het centrum van Almere Buiten. Tijdens de wedstrijd waren er verschillende horrorscenario’s en personages om de deelnemers de stuipen op het lijf te jagen. 

Er waren drie verschillende afstanden die zowel hardlopend als wandelend af te leggen waren. Deelnemers konden kiezen voor een afstand van één, drie of vijf kilometer. Het parcours liep dit jaar onder andere dwars door de HEMA en door basisschool De Kring.

Overal op en langs het parcours stonden acteurs klaar om de deelnemers te laten schrikken. “Bij de kleintjes doen we altijd rustig en voorzichtig, maar de oudere deelnemers natuurlijk niet. Als deelnemer wist je nooit wat er ging komen”, zegt Jefry Visser van de organisatie Start2Finish.

Tijdens de Halloween Run draait het niet om wie de snelste is, wie het hardste kan of wie de beste is: “Het draait allemaal om de sfeer en gezelligheid. En natuurlijk dat stukje horror. We hebben dan ook genoten van het feit dat zo ontzettend veel deelnemers zelf ook verkleed kwamen. We hebben echt hele mooie, of beter gezegd, enge outfits voorbij zien komen”, vertelt Visser. 

Met de Halloween Run is het seizoen van triathlons, tijdritten en hardloopevenementen afgesloten. “Dit is altijd wel een heel bijzonder én mooi evenement om het seizoen mee af te sluiten.” Volgens Visser mogen deelnemers alvast uitkijken naar de editie van volgend jaar. “Dan doen we er weer een schepje bovenop.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant