1960
Almere Stad

Flevoziekenhuis opent tentoonstelling ‘Komt een mens bij de dokter’

In het Flevoziekenhuis is er vanaf maandag 30 oktober de tentoonstelling ‘Komt een mens bij de dokter’ te zien. Deze tentoonstelling laat verhalen zien uit de spreekkamer van mensen die vaak niet de zorg krijgen die ze nodig hebben, vanwege schaamte, onwetendheid en verkeerde aannames. 

De tentoonstelling vertelt negentien verhalen van ervaringen van patiënten waarin de zorg hen tekort heeft geschoten. Ook de zorgverleners vertellen hoe zij proberen deze problemen te verminderen of zelfs op te lossen. 

Door deze ervaringen te delen, hoopt het Flevoziekenhuis dat er verandering komt en ervoor te zorgen dat iedereen passende zorg ontvangt, ongeacht hun achtergrond of situatie.

Zichtbaarheid vergroten

Marianne Acampo van de Raad van Bestuur Flevoziekenhuis en internist-endocrinoloog Natalie Smit openen maandag de tentoonstelling. Volgens Smit is het van belang dat dit onderwerp bespreekbaar wordt gemaakt: “Ik vind het belangrijk dat alle patiënten voelen dat ze veilig naar mij als dokter kunnen komen. Deze tentoonstelling vergroot de zichtbaarheid voor groepen die zich niet altijd zichtbaar voelen in de zorg.”

Het eerste deel van de tentoonstelling is te zien van maandag 30 oktober tot en met woensdag 16 november in de polistraat van het Flevoziekenhuis. Het tweede deel van de tentoonstelling wordt vanaf 31 oktober tentoongesteld op de Esplanade.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant