1.2K0
Almere

Bezoekersaantal moet verdubbelen: Natuurbelevingscentrum Oostvaardersplassen krijgt uitbreiding

Natuurbelevingscentrum de Oostvaarders, gelegen aan de Almeerse kant van de Oostvaardersplassen, wordt uitgebreid. Op vrijdag 3 november is het startsein voor de uitbreiding. Er worden leslokalen bijgebouwd en het restaurant wordt groter.

De komende tijd zullen er daarom werkzaamheden plaatsvinden rondom het belevingscentrum. Op de website van Nationaal Park Nieuwland wordt gemeld dat dit tijdelijk kan zorgen voor ongemak, “maar er komt een prachtig gebouw voor terug.”

De uitbreiding is nodig omdat het park steeds meer bezoekers trekt. Volgens de gemeenteraad is de ambitie om het aantal bezoekers de komende 10 jaar te verdubbelen. Het natuurgebied krijgt in de toekomst namelijk de status van Nationaal Park.

Zo moet het nieuwe centrum er uit gaan zien.

Naast het gebouw dat er al staat komen extra ruimtes, waar groepen bij elkaar kunnen komen en worden voorgelicht over de Oostvaardersplassen. Daarnaast komen er dus leslokalen en een restaurant bij en worden er kantoren en een werkplaats gebouwd voor medewerkers van Staatsbosbeheer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant