3.3K2
Almere Stad

Deze 3 Almeerse fietspaden krijgen volgend jaar een grote upgrade

Ben je een frequente fietser in de Filmwijk, Muziekwijk of Tussen de Vaarten? De nieuwe mobiliteitsplannen voor Almere in 2024 kunnen direct invloed hebben op jouw dagelijkse verplaatsingen in de stad. Het gaat om het Fongerspad Zuid, de fietsroute in het Muzenpark en Pirellipad. Alle genoemde paden worden breder gemaakt en voorzien van een opvallende rode verhardingskleur.

De timing is strategisch gekozen; door de werkzaamheden te combineren met gepland groot onderhoud, wordt volgens de gemeente efficiëntie gemaximaliseerd en overlast geminimaliseerd. Naast het verbeteren van de wegen, staan er ook plannen in de steigers om de verkeersveiligheid te vergroten. De focus ligt vooral op het comfort en de veiligheid van kwetsbare deelnemers zoals ouderen en mensen die minder mobiel zijn.

Fongerspad Zuid

Het Fongerspad in de Filmwijk is niet zomaar een fietspad. Het is een sleutelroute die het centrum van Almere verbindt met Almeerderhout en Almere Haven. Echter, het pad is te smal en dringend toe aan groot onderhoud. Bovendien zal dit pad in de toekomst als hoofdroute tussen Haven en Stad een steeds prominentere rol gaan spelen.


In 2024 wordt het zuidelijke deel van het Fongerspad onder handen genomen, volgend op de upgrade van het noordelijke deel bij Lumièrepark in 2022. Dit project is onderdeel van een groter geheel, namelijk de aanleg van het Rondje Weerwater.

Fietsroute Muzenpark

Deze route in de Muziekwijk, die het Tsjaikowskypad met het Spoorbaanpad en Componistenpad verbindt, is te smal en heeft groot onderhoud nodig. Met de ontwikkelingen in Pampus en Almere Stad in het vooruitzicht wordt deze route steeds crucialer.

Fietsroute Muzenpark

Waarom nu?
De fietsroute in het Fanny Blankers Koen Sportpark is een essentieel onderdeel van het Hoofdnet Fiets in Almere en verbindt de Waterwijk in Almere Stad met de Bouwmeesterbuurt in Almere Buiten. Ook dit pad is momenteel te smal en toe aan groot onderhoud. Met het oog op toekomstige ontwikkelingen in het sportpark, wordt verwacht dat deze route steeds drukker zal worden.

  1. Paul vd Berg zegt:

    Ah strategisch plannen is handig, als de wijk dan slecht met de auto bereikbaar is door groot onderhoud sluiten ze ook de fietspaden af. Ik ben benieuwd hoe dit, ongetwijfeld alleen kosten besparend experiment gaat aflopen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant