3270
Almere Stad

Gemeente Almere en Weerwater CV begraven strijdbijl over woningbouw Floriade-terrein

De gemeente Almere en projectontwikkelaar Weerwater CV willen de ruzie over woningbouw op het voormalige Floriade-terrein Hortus bijleggen. De partijen gaan onderzoeken op welke manier de gemeente het ontwikkelrecht voor het gebied kan terugkopen. Voor 15 december willen de gemeente en de projectontwikkelaar eruit zijn gekomen.

Almere en Weerwater CV ruziën al jaren over het aantal woningen dat op het terrein gebouwd mag worden. Al in 2018 waren afspraken gemaakt over de aantallen, maar ze konden het niet eens worden. Er bestond onenigheid over de precieze invulling en uitwerking van de plannen. De verhoudingen tussen die twee partijen zijn de afgelopen jaren verslechterd en in augustus nog werd een rechtszaak aangekondigd. Die gaat zeer waarschijnlijk niet door.

Er waren afspraken gemaakt voor 660 woningen, maar de gemeente ziet graag een hoger aantal. De vrees bestond dat Weerwater CV dit onmogelijk maakt door het hele terrein al vol te bouwen met de 660 woningen. Meer huizen zouden dan niet meer mogelijk zijn. Weerwater CV zei later dat meer wel mogelijk was, maar dan moet er wel serieus over een aantal onopgeloste zaken gesproken moest worden. Lange tijd leken de partijen lijnrecht tegenover elkaar te staan, maar vrijdagmiddag werd ineens de intentie uitgesproken om eruit te komen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant