6320
Almere

Clubpsycholoog voorlopig weg bij Almere City na kritiek op Ajax

Clubpsycholoog Annemieke Zijerveld is voorlopig niet werkzaam bij Almere City FC. Dit hebben club en Zijerveld deze week besloten na de ophef die ontstond na haar interview in het NPO Radio 1- programma De Perstribune. Tijdens het interview leverde Zijerveld zondag harde kritiek op Ajax-coach Maurice Steijn en diens staf. In een eerder stadium nam Almere City al afstand van haar uitlatingen. 

Hoofdtrainer Alex Pastoor: “Alle ophef rondom Annemieke, dat heeft natuurlijk ook wat met ons allemaal gedaan. Wij zijn één en ze neemt even een stap terug. Maar we hopen wel met z’n allen, staf en spelers, dat ze wel weer terug komt. We hebben dit in goed overleg gedaan met elkaar, want nogmaals we zijn één. Ik zou er eigenlijk niks over zeggen, maar ik heb nu de dingen gezegd die ik wilde zeggen: ze zit morgen niet op de bank”, aldus Pastoor. 

Bij De Perstribune vertelde Zijerveld ergernis te ervaren bij de manier waarop de staf van Ajax zich gedraagt. “Ik zie spelers die ontzettend onzeker zijn. Ik zie gebroken jongens. Maar waar het in mijn visie echt fout gaat, is bij de trainer en de staf. Dat gedrag stoort mij het meeste. Gefrustreerd gedrag op de bank, handen voor de ogen slaan, neerslachtig gedrag. Ik zie heel zwak leiderschap.”

Almere City FC zat met de uitspraken in de maag: “In de radio-uitzending heeft zij een aantal uitlatingen gedaan vanuit haar expertise als zelfstandig klinisch psycholoog. Almere City FC neemt afstand van deze uitlatingen.”

Ook contacten met Maduro besproken
Op Radio 1 vertelde psycholoog Zijerveld ook nog over haar contacten met assistent-trainer Hedwiges Maduro. De Almeerder werkte voor dit seizoen bij City FC en maakte afgelopen zomer de overstap naar Ajax. Volgens Zijerveld spreekt zij nog altijd met Maduro en komen dan ook interne zaken van Ajax aan bod. “Ik hoor dan ook zijn (Maduro’s, red.) perspectief”, aldus de psychologe.

Zijerveld kwam eind september landelijk in de belangstelling te staan na een interview van Omroep Flevoland met spits Rajiv van la Parra: in het interview vertelde Van la Parra hoe belangrijk de rol van psychologe Zijerveld is voor het team van Almere City FC.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant