club
5050
Almere

Politicus Toon van Dijk moet als nieuwe voorzitter Almeerse Hockey Club redden

De Almeerse Hockey Club heeft een nieuwe voorzitter. Het is Toon van Dijk, ook wel bekend als fractievoorzitter van de Almeerse PVV. Van Dijk moet de noodlijdende club weer financieel gezond maken nadat de afgelopen maanden een faillissement dreigde door een torenhoge schuldenlast bij de club. Van Dijk is al jaren lid.

“Ik ben een flinke tijd geleden in Almere komen wonen en toen zijn mijn kinderen gaan hockeyen. Ik heb zelf altijd gehockeyd en de vereniging is een beetje onze sociale omgeving geworden”, legt Toon van Dijk uit. “Dus als er een moment is dat je iets terug kunt doen dan voor zo’n vereniging dan moet je geen nee zeggen.”

Van Dijk stapt op een moeilijk moment in, omdat de club kampt met een schuldenlast van rond de zes ton en daardoor technisch failliet is. De tekorten zouden in de afgelopen vier jaar zijn opgelopen door ‘buitensporige’ begrotingen en het gebruikmaken van coronasteun.

Afgrond
De penningmeester zou volgens de club hebben verzuimd het bestuur te attenderen dat de club richting de afgrond ging. De vereniging heeft ook een tijdlang geen aangifte gedaan van de omzetbelasting, waardoor ze nu 180.000 euro schuld heeft bij de belastingdienst. Deze heeft daarom in mei beslag gelegd op de tegoeden van de vereniging.

Naast de schulden bij de belastingdienst, moet de club ook nog tienduizenden euro’s terugbetalen aan het UWV en staat er nog 200.000 euro open bij de gemeente Almere. Toch ziet Van Dijk de toekomst van de club met vertrouwen tegemoet.

“Het klopt dat het geen makkelijk moment is om in te stappen. De situatie is nu zo dat we in ieder geval het komende jaar alles financieel onder controle hebben. We hebben afspraken gemaakt met onze schuldeisers en het komende jaar gaan we gebruiken om tot definitieve oplossingen te komen.”

Fusie?
Wel denkt van Dijk dat er nagedacht moet worden of Almere wel groot genoeg is voor twee hockeyclubs. De sport is minder populair dan een aantal jaar geleden waardoor het ledental is teruggelopen. Dat betekent minder inkomsten voor de club. Een fusie tussen beide clubs acht hij dus niet uitgesloten. “Twee verenigingen in deze stad is echt te veel. Het is iets voor de lange termijn, maar ik denk dat het onontkoombaar is om daar over na te denken.” Dinsdagavond zijn de leden van de hockeyclub bijgepraat over de situatie. Zij begrijpen de situatie en wachten de ontwikkelingen af.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant