3710
Almere

Almere City neemt afstand van uitspraken clubpsycholoog over Ajax

Almere City FC heeft afstand genomen van uitspraken die zijn gedaan door de eigen clubpsycholoog Annemieke Zijerveld. Die leverde zondag in het NPO Radio 1-programma De Perstribune harde kritiek op Ajax-coach Maurice Steijn en diens staf. Dat ze kritiek uit op een directe tegenstander van City FC wordt niet erg gewaardeerd bij de Almeerse club.

Er volgen vanuit Almere City FC geen verdere stappen tegen de eigen medewerker, meldt voetbalsite VI.

Bij De Perstribune vertelde Zijerveld ergernis te ervaren bij de manier waarop de staf van Ajax zich gedraagt. “Ik zie spelers die ontzettend onzeker zijn. Ik zie gebroken jongens. Maar waar het in mijn visie echt fout gaat, is bij de trainer en de staf. Dat gedrag stoort mij het meeste. Gefrustreerd gedrag op de bank, handen voor de ogen slaan, neerslachtig gedrag. Ik zie heel zwak leiderschap.”

Almere City FC zit met de uitspraken in de maag: “In de radio-uitzending heeft zij een aantal uitlatingen gedaan vanuit haar expertise als zelfstandig klinisch psycholoog. Almere City FC neemt afstand van deze uitlatingen.”

Ook contacten met Maduro besproken
Op Radio 1 vertelde psycholoog Zijerveld ook nog over haar contacten met assistent-trainer Hedwiges Maduro. De Almeerder werkte voor dit seizoen bij City FC en maakte afgelopen zomer de overstap naar Ajax. Volgens Zijerveld spreekt zij nog altijd met Maduro en komen dan ook interne zaken van Ajax aan bod. “Ik hoor dan ook zijn (Maduro’s, red.) perspectief”, aldus de psychologe.

Ook die uitspraken zorgden voor gefronste wenkbrauwen, maar dan bij journalist Hugo Borst. “Ze misbruikt de vertrouwensband met Maduro”, zei Borst. “Dit kan je niet delen, ze schendt het beroepsgeheim.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant