De Flevo Campus, die zich bezighoudt met voedselvraagstukken, heeft een bijzonder product gelanceerd: de aardappelsambal. Een mix tussen aardappels en Madame Jeanette pepers. Het product is te verkrijgen in een aantal Albert Heijns van Almere. Daarnaast verkopen ze ook een speciale ice tea en chutney. Dit alles onder de naam ‘Flevo Lokaal’.
Het idee van de Flevo Campus bij de producten is het terugbrengen van de connectie tussen stad en lokale productie. Daarom zijn zowel de sambal, chutney als de speciale ice-tea geproduceerd met lokale ingrediënten.
In de sambal zitten bijvoorbeeld pepers die geteeld zijn in Flevoland, evenals de aardappels. Ook de knoflook en appels uit de chutney zijn van Flevolandse bodem. De sopropo, onder anderen het hoofdingrediënt van de ice-tea, wordt zelfs in Almere geproduceerd.
Al eerder
De ice tea en chutney waren vorig jaar al op de markt gebracht, maar hebben dit jaar een metamorfose ondergaan. De receptuur is bijvoorbeeld verbeterd. Door deze aanpassingen brengt de Flevo Campus de twee producten opnieuw uit. Dit jaar zit daar dus ook de aardappelsambal als volledig nieuw product bij.