1810
Almere

Flevo Campus denkt op terrein Floriade na over toekomst van ons voedsel

Op het voormalige Floriadeterrein zit nu stichting Flevo Campus. Die stichting houdt zich bezig met innovaties op het gebied van voedsel. Daarbij wordt onder meer gekeken hoe er genoeg eten voor iedereen geregeld kan worden, zonder de wereld nog meer te vervuilen.

Zo doen ze volgens Lenno Munnikes van Flevo Campus onderzoek naar de eiwittransitie. De vraag daarbij is hoe we minder vlees kunnen eten en meer eiwitten binnen kunnen krijgen via plantaardig voedsel.

Daarnaast wil Flevo Campus ook de plek zijn waar organisaties komen die iets willen doen aan voedselverspilling. “Bijvoorbeeld een bedrijf dat groente verwerkt en veel snijafval heeft”, vertelt Munnikes. “Wij willen dan helpen bij het vinden van bijvoorbeeld studenten die kunnen nadenken wat je daar mee zou kunnen.”

Eetbaar Stadspark
Op een andere locatie op het terrein van de voormalige Floriade is een grote groentetuin aangelegd door de stichting. “We kijken of we stadsparken kunnen inrichten voor voedselproductie. Je hebt heel veel parken in Almere en we geloven heel erg dat als mensen zien hoe groente groeit ze er ook meer respect voor krijgen”, vertelt Sem Roefs van de Flevo Campus. Op die manier dragen ze ook een steentje bij in het onderhoud ongenoegen van het groen op het Floriadeterrein, waar de gemeente eerder haar ongenoegen over uitsprak.

Klein beginnen
Munnikes vindt het fijn dat stichting Flevo Campus op het voormalige Floriadeterrein mag werken. “Het is een mooie plek waar we veel mensen kunnen ontvangen. We hopen dat we door klein te beginnen wat speldenprikjes uitdelen waardoor mensen toch anders gaan denken over voedsel. Als je maar blijft porren komt die grote verandering er wel.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant