1.1K6
Almere Stad

Flevoziekenhuis plaatst aanmeldzuilen voor minder lange wachtrijen

Vanaf 27 oktober staan er in de centrale hal, op de poliklinieken en onderzoeksafdelingen van het Flevoziekenhuis, aanmeldzuilen waar mensen zich voor hun afspraak kunnen aanmelden. Volgens het ziekenhuis zullen er daardoor kortere wachttijden zijn en is er meer tijd om mensen te helpen. 

Eerder moesten bezoekers zich aanmelden bij de balie van de afdeling waar ze een afspraak hadden. De baliemedewerkers moeten op drukke dagen ook telefoontjes en andere vragen beantwoorden, waardoor er soms rijen ontstonden.

Om het aanmelden sneller te maken, heeft het Flevoziekenhuis aanmeldzuilen ingezet. “Patiënten hoeven daardoor niet meer te wachten bij de balie. Ze kunnen zich centraal aanmelden en gelijk hun gegevens controleren”, aldus een woordvoerder van het Flevoziekenhuis.

Voor het aanmelden op de zuilen hebben bezoekers een geldig Nederlands identiteitsbewijs nodig, dat kan een paspoort, ID-kaart of een rijbewijs zijn. Dat geldt ook voor kinderen. “Bij binnenkomst staan medewerkers klaar om patiënten te helpen bij het aanmelden”, vertelt de woordvoerder. 

Mensen die voor het eerst in het Flevoziekenhuis komen of geen geldig legitimatiebewijs bij zich hebben, kunnen zich ook aanmelden bij de inschrijfbalie. “Bij de poliklinieken of onderzoeksafdelingen kunnen patiënten zich weer aanmelden, dan weet de arts gelijk dat ze aanwezig zijn.”

 1. Martin Stevens zegt:

  Waarschijnlijk een verkapte bezuiniging van het armlastige ziekenhuis. Als dit goed werkt worden de balimedewerk(st)er op de afdelingen wegbezuinigd. Nog minder menselijk. Triest!

 2. Het VU en Het AMC (Nu UMC Amsterdam) werken ook met zuilen. Werkt prima! Je hoeft nu alleen naar de balie om een afspraak te maken en staat niet in een rij met mensen die zich melden voor een afspraak.

 3. Jeetje waar is contact gebleven. De nieuwe manier qua bloedprikken al een drama. Moet je thuis doen. Lastig geen computer heb. De oudere. Nu deze stomme zuilen. Onpersoonlijk. Waar is de mens. Ben geen robot. Geen nummertje. Maar voelt niet fijn.

 4. De aanmeldzuilen zijn prima. Maar om steeds je ID te scannen is waardeloos.
  Waarom geen pasje met patiëntnummer zoals in UMC.
  En dan steeds een briefje meekrijgen dat weggegooid wordt. Dat is geen bezuiniging.

 5. Fred van der Horst zegt:

  Het zou handig zijn bij de bevestiging na aanmelden aan te geven dat de qr code geldig is voor meerdere poli’s. Mocht je 2 of meer afspraken hebben op 1 dag hoef je maar 1x aan te melden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant