Hond
1.6K2
Almere Buiten

Hond met afgesneden voorpoten opgevangen in Almere

Hond Kido werd in Roemenië mishandeld door twee dronken mannen. In een café sloten zij een weddenschap af wie van hen de poten van een hond durfde af te snijden. Nu mist Kido zijn twee voorpoten. Via de dierenpolitie, een asiel en een Roemeense organisatie die honden opvangt, kwam het slachtoffer terecht bij Dierenthuis in Almere. Daar leven kansarme dieren die nergens anders meer terecht kunnen en rust en extra verzorging nodig hebben.

Kido heeft inmiddels meerdere zware operaties ondergaan waardoor zijn afgesneden voorpoten nu even lang zijn en voorzien zijn van bindweefsel wat als stootkussen dient. Na een periode van revalidatie kan hij nu, op zijn manier, weer lopen en maakt hij zelfs hele wandelingen. De twee mannen die verantwoordelijk waren voor de mishandeling, zijn gearresteerd en berecht.

Bij Dierenthuis zijn dit soort verhalen geen uitzondering. Tussen de 80 honden, 150 katten, 6 pony’s en een varken, zitten meerdere beesten die vroeger mishandeld zijn. Ook worden er dieren uit oorlogsgebieden opgevangen, soms nog met de kogels in het lijf. Oude, gehandicapte of chronisch zieke viervoeters zijn ook welkom.

Is het niet beter om ze een spuitje te geven?
Volgens medewerker Noa Balestracci krijgt ze regelmatig de vraag of het niet beter is om de oude, zieke, getraumatiseerde of gehandicapte dieren met een spuitje in te laten slapen. Belastracci begrijpt die vraag, maar zegt dat de honden, katten, pony’s en het varken allemaal een goed leven hebben waarbij ze nog genieten van bijvoorbeeld het uitlaten of spelen met elkaar. Als een beest te veel lijdt, dan wordt er wel een spuitje gegeven.

Dierenthuis zit sinds 2012 aan de Groene Kadeweg in Almere. De organisatie draait financieel op donaties en krijgt bij de verzorging hulp van vrijwilligers.

  1. Doris Verdonck zegt:

    Pracht organisatie.
    Toen ik nog actief was in het asiel van Oostende hebben wij heel vaak honden en ook katten naar Dierenthuis gebracht.
    Dieren die in een asiel geen kans op herplaatsing hadden wegens gedragsproblemen of langzitters. We hebben de 3 locaties gekend. Maar we hadden het er steeds voor over om het hele eind te rijden omdat we wisten dat de dieren daar in vrijheid konden genieten van hun leven. Ik ben Alice en Steven nog steeds dankbaar dat dit kon
    Al ben ik nu met pensioen, ik denk nog vaak aan hen en ooit nog eens een bezoek aan Dierenthuis brengen staat nog op mijn bucket list

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant