Gemeente
40K26
Almere Stad

Almeerder is er klaar mee en zet container waar hij geen recht op heeft in Stadhuis: ‘Niet mijn probleem’

Almeerder Simons, die in de Stedenwijk woont, is het beu. Hij heeft, samen met een deel van zijn buurt, een container ontvangen van de gemeente waar hij geen recht op heeft en waar ook geen plaats voor is. Al meerdere keren heeft hij gebeld met de gemeente om zijn duo-container op te laten halen, maar dat is niet gebeurd. Daarom heeft hij een handje geholpen en de kliko zelf afgeleverd op het gemeentehuis. “Ik dacht, ik breng hem netjes terug.”

Simons vertelt dat er een stuk of twintig nieuwe duo-containers afgeleverd zijn bij zijn appartementencomplex, terwijl daar helemaal geen ruimte voor is en de bewoners er geen recht op hebben. “Ik heb meteen gebeld en gezegd dat we geen recht hebben op de bakken en dat ze ze weer mogen ophalen, maar daar is niet naar geluisterd. Verder loopt er een fietstunnel onder onze appartementen door en wordt het fietspad geblokkeerd door de kliko’s, omdat er geen andere plek is om ze neer te zetten.”

Verwarring logisch
Hij legt uit dat hij de verwarring van de gemeente wel snapt: “Als je van bovenaf kijkt, zie je alleen maar rijtjeshuizen en die hebben wel recht op een container. Die huizen zijn op sommige stukken onderbroken door appartementen, die je dus niet zo goed kan zien van boven. En ja,die hebben geen recht op zo’n duo-bak.”

Meerder keren gebeld
Om die verwarring op te lossen, heeft hij de gemeente al meerdere malen gebeld in een tijdbestek van een maand. Alleen zonder succes, de bakken staan nog steeds bij zijn complex. Daarom pakte hij het bij zijn belletje van maandag een beetje anders aan. “Ik heb gezegd: ‘Als ze niet opgehaald worden, breng ik die van mij morgen zelf naar het gemeentehuis. Ik was er helemaal klaar mee.”

En dat is precies wat Simons heeft gedaan, nadat ze de volgende dag niet waren opgehaald. “Ja, ik dacht ik breng mijn container gewoon terug. Nu kijken ze zelf maar wat ze er mee doen. Ze hebben mijn adres, dus ik hoor het wel.”

De gemeente is benaderd voor een reactie en laat weten dat ze daar later deze week mee komen.

Al langer gedoe
Er is al langer gedoe rondom de containers in Almere. De duo-containers zouden verdwijnen uit Almere en vervangen worden door twee losse kliko’s. Hierdoor zou de gemeente over kunnen gaan op een nieuw afvalverwerkingssysteem. Die vervanging van de duo-bakken gaat alleen niet helemaal goed, omdat sommige huishoudens momenteel nog een duo-container opgestuurd krijgen. Zoals ook het geval is bij het appartementencomplex waar Simons woont.

 1. 1000000 % gelijk heb je. En je bent daadkrachtig laten ze maar een mooi plekje bij de wethouders zoeken voor die bak.

 2. Heel goed gedaan. Dat zouden we met meer dingen moeten doen. Respect voor deze man. Een goed voorbeeld. Gemeente werkt langs elkaar heen.

 3. Tja je kan ze natuurlijk ook gewoon ergens buiten dumpen en tegen de gemeente zeggen dat ze daar staan en in de weg staan. Hun probleem als daar dan iets gebeurd. Zoveel moeite doen, is de gemeente niet eens waard.

 4. Dat is de gemeente Almere, verbaasd me helemaal niets. Doen domme dingen, luisteren niet, geven geld aan verkeerde dingen uit.
  Nu ja, niet alleen Almere, gewoon heel Nederland.

 5. Ik heb ook geen recht op het betalen van afvalheffing voor een 1 persoonshuishouden, hebben ze kennelijk ook van bovenaf meerdere mensen bij mij in huis zien gaan( of was dat bij de buren in hetzelfde portiek?) Teveel vrijdagmiddagborrels gehad? Er gebeuren daar vreemde dingen.

 6. Ze doen maar wat daar!
  Weinig communicatie, slecht luisteren. laat staan adequaat handelen.
  Jij met de duobak meneer Simons was het Hoge Bezoek van deze dag!!

 7. Groot gelijk 😂😂 Er wordt toch niet geluisterd en/of gereageerd. Uiteindelijk heb je genoeg je best gedaan.

 8. Groot bedrijf, kan altijd wat mis gaan. Maar als de burger zoveel moeite doet, verdient hij eerder een bloemetje dat het bekende kastje naar de muur gedrag. En, kan je hoger bezoek verwachten dan een burger….

 9. Het zinloos containers bestellen en verstrekken aan bewoners die er niets aan hebben. Het is de zoveelste blunder. En even een reminder aan de grootste blunder de “Flopiade” en dan is het heel logisch dat wij in Almere 10% gemeente belasting verhoging krijgen. De bodem van het geld potje is op. Ja en de verantwoordelijke liggen op het kerkhof. Ik ben deze stad zo beu. Ben zo klaar met deze lelijke grijze blokkendoos die ze Almere hebben genoemd. En ja ik ben reeds elders ingeschreven., in een echte stad, eeuwen oud, leuke kroegjes overal in de stad, leuke restaurantjes ook overal in de stad, na 22:00 nog wat te eten kunnen halen na een late dienst, ze hebben zelfs musea. En huizen aanbod. Na 9jr ben ik nog altijd nummer 800/1600. Na een half jaar in de andere stad ben ik soms 56/92 toch echt een heel andere verhaal

 10. Goed zo mijnheer Simons. Ik zie mezelf ook daar staan. Al jaren klaag Ik bij gemeente Almere over die duizend bakken in mijn voortuin. Je kan niet eens relaxed zitten in de voortuin.En hun bakken worden doorberekend in hun dure gemeentebelastingen die de burger moet betalen.Ik heb ze vorig jaar gebeld om die containers weg te halen. Ze hebben toen maar 1 meegenomen. Er zijn nog 3 in mijn voortuin. Ik belde weer om de rest op te halen. Dat ze liever ondergrondse containers in de buurt moeten plaatsen. Gemeente zei neen die 3 moeten bij mij blijven. Ik zei ze dat Ik daar de huur etc. betaal, dat die containers weg moeten. Ze blijven weigeren. Ik heb die containers toen op de hoek van de straat gesmeten. Mijn partner heeft ze toen weer in de voortuin gezet. Ik heb daarna 1 in het steegje achter het huis gezet. Weg uit mijn zicht. Die anderen volgen nog. Ik denk dat Ik mijnheer Simons zijn voorbeeld ga volgen om vanaf Literatuurwijk met die 3 containers naar Stadhuis te gaan en ze ook daar achter te laten. Dank u mijnheer Simons voor dit voorbeeld. Gemeente Almere heeft nooit naar de burger geluisterd. Ik ben in 2020 uitgegleden bij een door Gemeente Almere geplaatste restafval container aan de Koopmansstraat in Almere Stad. Ik liep met mijn dochter op de openbare weg.Plotseling gleed Ik uit. Lag Ik bewusteloos op de grond. Toen Ik bijkwam was mijn jas besmeurd met olie, mijn tas mijn schoen. Er zijn getuigen geweest van de val. Een mijnheer heeft mij zelf van de grond getild. Mijn dochter ging richting politiebureau om de politie erbij te halen, maar ze kwam 4 handhavers tegen die naar de plek des onheils kwamen. Die handhavers zeiden dat ze de Gemeente een maand geleden hadden gezegd om die restafval container van daar weg te halen, want er was al iemand uitgegleden op dezelfde plek. Gemeente heeft toen geen gehoor aan gegeven. Nu glijd Ik daar uit. Ik had geen houvast dus viel heel hard op mijn hoofd. De handhavers hadden mij aangeraden meteen naar het ziekenhuis te gaan. In flevoziekenhuis aangekomen hebben ze geconstateerd dat Ik een hersenschudding had, mijn oog heb Ik problemen mee, dagelijks vele paracetamol innemen, mijn rechterzij en rechterschouder dagelijks veel pijn. Mijn gesteldheid veranderd. Klacht ingediend bij Gemeente Almere. Gemeente Almere wil de aansprakelijkheid niet op zich nemen. Ze hebben een schade expert melior ingeschakeld die openlijk aan de kant van de gemeente staat. Empathie is zoek bij zowel Gemeente Almere als bij melior. Geen drupje menselijkheid getoond. Het is nu 04.53uur en Ik lig wakker van de dagelijkse pijn. Regels zijn regels, regels zijn ook km om te buigen. ZIE ZIE OM NAAR DE MENS. Ik woon al 29 jaar in Gemeente Almere. Toch word Ik net een stuk vuil behandeld door Gemeente Almere en gewoon aan mijn lot overgelaten. Waarom luistert Gemeente Almere niet naar de burgers, waarom zo een machtsmisbruik?

 11. Goed zo mijnheer Simons. Ik ga uw voorbeeld opvolgen. Ik ben ook al jaren bezig met gemeente om hun containers terug te halen. Vorig jaar waren er 4 in mijn voortuin.Heb ze gebeld alle 4 weg te halen.Ze hebben maar 1 meegenomen.Nu zijn er 3. De 3 had Ik op de hoek van de straat geplaatst. Mijn partner heeft ze toen weer in de voortuin gezet. 1 heb Ik in het steegje achter het huis geplaatst en wacht nog op gemeente om alle 3 op te halen.Binnenkort loop Ik ook van Literatuurwijk naar stadhuis Almere met de containers om ze bij gemeente achter te laten. Door deze containers betalen de burgers hoge gemeentebelastingen in Almere. Moet nu ophouden. Gemeente Almere komt de burgers niet tegemoet. Potjes voor andere dingen. In februari 2020 liep Ik met mijn dochter aan de Koopmans Straat binnenstad Almere.Plotseling lag Ik bewusteloos op de grond. Toen Ik bijkwam werd Ik getild door een getuige die ook een brief naar gemeente heeft gestuurd over mijn val. Mijn dochter liep toen richting politiebureau om de politie erbij te halen.onderweg kwam ze 4 handhavers tegen die ook getuigen werden van mijn val. Ik gleed uit bij een door gemeente Almere geplaatste restafval container. Er lag veel olie op de grond op de openbare weg. Ik belandde in het ziekenhuis met hersenschudding, nog veel pijn aan mijn rechter zij en rechterschouder. Klacht ingediend bij gemeente Almere. Gemeente Almere weigert aansprakelijkheid toe te geven.Gemeente Almere heeft een schade expert ingeschakeld die openlijk de zijde van gemeente Almere kiest. Gemeente Almere is niet aansprakelijk zeggen ze. Maar de handhavers zeggen van wel. Ze zeiden dat januari 2020 ook iemand bij die restafval container uitgegleden was. Dat ze gemeente Almere hadden gezegd die container weg te halen. Dat was niet gebeurd. Toen gleed Ik ook uit.Geen drupje empathie.Ik ben al 29 jaar burger van Almere.gemeente Almere heeft mij gewoon aan mijn lot overgelaten. Dagelijks slik Ik heel veel pijnstillers. Mijn gesteldheid is veranderd. Mijn met olie besmeurde winterjas is nog in een zak als bewijs, mijn besmeurde tas, schoen. Het interesseert gemeente Almere helemaal niets.Ben niet netjes behandeld door gemeente Almere.Blijf de klacht indienen bij gemeente Almere maar ze blijven het afwijzen. Het wordt inderdaad tijd dat gemeente Almere naar de burgers luistert

 12. Knap gedaan meneer Simons, want als er ook nog eens wat gebeurd was met die contaoner, moet je niet raar opkijken, dat je nog aansprakkelijk werd gesteld. 👍👊🏼

 13. De gemeente Almere is, zoals de meeste gemeenten, een lig instituut, waar geen beweging in is te krijgen. Er wordt niet of nauwelijks naar burgers geluisterd. Ik kan heel goed begrijpen dat de heer Simons zijn container netjes heeft teruggebracht. Het is toch logisch dat als je ergens geen recht op hebt, je het niet mag hebben. Dhr. Simons heeft correct gehandeld omdat hij in feite, weliswaar ongewild, illegaal in bezit was van die container. Ik vind dat de gemeente die andere duobakken op moet halen bij dat appartementencomplex, misschien is het een idee, als dat niet is gebeurd, dat de heer Simons, samen met zijn mede-appartemente bewoners, al deze containers naar het stadhuis terugbrengt.

 14. Ria Rozenberg zegt:

  Ik vind het een belachelijk situatie.
  Wij krijgen zomaar even 4 bakken.want 3 en een voor het papier! Wij zijn een huishouden van twee. Het GFT is dus weinig. De rest ook. En het papier breng ik zelf weg. Ondertussen staat onze straat vol met containers.Elk huis 4. Bij sommige 5 .Daar is nergens plaats voor. En de Gemeente neemt zomaar 4 m2 van je af zonder het te vragen ?! Het staat wel op mijn eigendom en vraag dan eerst hoeveel ik er wel wil?! In de tuin in de zomer zit je gft bak vol maaien. Zet kleinere bakken en haal elke week op. Ik verwittig de Gemeente alvast, de bak voor papier hoeft u niet te zetten die heb ik nu ook niet. Ik zou zo zeggen als er geen plek is in je tuin of naast voordeur lever ze in . Ik ga dit zeker doen zoals mijnheer Simons.

 15. Same here! Bij ons in de Meenten in haven ook bij alle flats containers neergezet terwijl wij geen ruimte hebben en over een grondcontainer beschikken. Ook ik heb hier meerdere malen de gemeente over gebeld. Mijn container hebben ze uiteindelijk opgehaald na meerdere verzoeken. Maar mijn andere buren kijken er helemaal niet naar om, dus hun containers staan nog steeds overal in de straat. Een schande dat we hiervoor weer belastingcenten moeten betalen!

 16. En juist bij ons zijn de duo bakken vervangen. We hebben er nu 4… daar zou er weer 1 gauw van weggehaald worden. Nu had ik gelezen dat dat pas ergens ver in 2024 wordt… wat een onzin beleid.

 17. Hallo ik woon al 42 jaar in almere sinds 12 jaar geleden voor eerst om pittige redenen door regels bij de gemeente moeten aankloppen sinds dien zou ik wel 10 dikke boeken kunnen schrijven over allerlij verschrikkelijke situatie s van oa onmenselijk gedrag van gemeente zacht uitgedrukt wilde alleen zeggen goed gedaan meneer Simons maar zou wel een factuur stuuren van 1000 of 10000 euro voor je werk en gemaakte kosten ivm container terug te brengen wie weet ze weten niet wat ze allemaal doen en het geld inhouden waar ze ook goed in zijn bij de verantwoordelijken die maar niet luisteren naar de goede moedwilligen in almere

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant