Skills Garden
1.6K3
Almere Stad

Speciale sport- en speelplek in Almeers park

In het Laterna Magikapark in Almere Stad wil de gemeente een zogeheten Skills Garden aanleggen. Dat is een speciale sport- en speelplek waar activiteiten zijn onder leiding van buurtsportcoaches en professionals. De plek komt er naar verwachting in 2024 als het park opnieuw wordt ingericht.

Bewoners in de buurt van het Laterna Magikapark mogen meebeslissen over wat er precies in de Skills Garden komt. Ook scholieren die in de buurt naar school gaan, kunnen laten weten wat ze terug willen zien op de plek. Tijdens een bijeenkomst op donderdag 5 oktober kunnen ze hun stem laten horen.

Voorkeur
Er wordt tijdens de bijeenkomst onder andere gelegenheid gegeven aan de geïnteresseerden om de voorkeur van de sporten die er moeten komen aan te geven. Ook willen ze de Skills Garden zo toegankelijk mogelijk maken voor iedereen.

Op die manier willen ze het tot een plek van beweging en ontmoeting maken in de buurt.

Niet de eerste
Het is niet de eerste plek in de stad waar een sport- en speelplek is aangelegd. In Almere Haven staat sinds 2019 de allereerste Skills Garden van Nederland. Daar merkt de gemeente dat het een positief effect heeft op de gebruikers en de buurt. Dit komt mede doordat er op het terrein professionals en buurtsportcoaches aanwezig zijn om alles in goede banen te leiden.

Vandaar dat er nu wordt onderzocht wat de mogelijkheden zijn voor een soortgelijk initiatief in het Laterna Magikapark.

  1. Gemeente Almere ,

    Kijk eens naar Wasserspielplatz, Koblenz – Kastorstraße, zoiets zou echt super zijn!

  2. Bij eibe hebben ze een Toughtrail, dit is een soort wipeout parcours speciaal voor de jeugd tussen de 10 en 16 jaar. Die vallen namelijk tussen wal en schip. Te groot voor speeltoestellen, en te jong om mee te doen met de “grote”jeugd op de sportvelden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant