1.5K0
Almere

Almeerse Charlotte heeft een portret van Guus Meeuwis op haar arm: ‘Mensen geloven het soms niet’

De Almeerse Charlotte (21) heeft een tatoeage van Guus Meeuwis op haar bovenarm laten zetten. Voor zover bekend is zij de eerste met een getatoeëerd portret van de Tilburgse zanger. “Als mijn vader Guus draaide, zorgde dat thuis altijd voor een gezellige sfeer waar ik vrolijk van werd. Dat gevoel wilde ik voor altijd vastleggen.”

“Mijn vrienden vinden het heel grappig, maar ik heb ook veel berichten gekregen van mensen die het niet geloven”, lacht Charlotte. Toch is het waar, tussen haar 130 tatoeages is het hoofd van de Tilburgse zanger bijna niet te missen.

‘Guus is knapper’

“Mijn vader houdt van Nederlandstalige muziek en draait Guus regelmatig, hoewel hij ook veel naar Acda en de Munnik luistert. Maar ik vind Guus knapper dan die andere twee. Bovendien lijkt Guus een beetje op mijn vader.” Een portret van haar vader zat er echter niet in. “Guus is dan weer knapper dan mijn vader”, gniffelt Charlotte. “Ze zijn wel ongeveer even oud en dragen dezelfde bril.”

Haar vader vindt het een mooie tatoeage. “Zeker met mijn uitleg erbij”, vertelt ze. Ze heeft geen hechte band met haar vader, maar met deze tatoeage wil ze laten zien dat ze fijne herinneringen aan hem heeft.

Spijt

Spijt van een van haar tatoeages heeft Charlotte nooit gehad. “Ik zie de tekeningen als de tijdlijn van mijn leven. Ze horen voor altijd bij mij. Op het moment dat ik ze liet zetten, pasten die tatoeages in mijn leven. Het staat ergens voor.”

Een tatoeage ter ere van Almere is er ook al. “Ik heb mijn postcode laten zetten. Dat vond ik origineler dan het netnummer ‘036’.” Hoewel Charlotte is opgegroeid in Almere, trekt wonen in Brabant inmiddels ook haar aandacht. “Het lijkt me zo leuk om die dorpse gezelligheid mee te maken, dat ‘ons kent ons’.” Ze is dan zelfs bereid om naar Almere op en neer te blijven rijden, zodat ze kan blijven werken in de tattoo-shop, “of misschien open ik daar wel een eigen zaak.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant