1.7K1
Almere

Almeerders met schulden krijgen ‘betere hulp’

Almeerders met schulden moeten beter geholpen worden. Dat vinden bewindvoerders, schuldhulporganisaties en de gemeente Almere. Zij hebben afspraken over een betere samenwerking vastgelegd in een convenant beschermingsbewind dat ‘Samen Verder’ heet. Er wordt ingezet op een zogeheten ‘Plinkr Hub-traject’, waar mensen met behulp van een online coach leren om financieel weer op eigen benen te staan. Vanmiddag komen betrokken partijen bijeen om het contract in werking te stellen.  

De gemeente vindt een goede samenwerking met bewindvoerders, schuldhulporganisaties PLANgroep en De Schoor belangrijk: “Afgelopen jaar hebben we daarom met hen afspraken gemaakt om intensiever samen te werken”, vertelt wethouder Froukje de Jonge.

Bewindvoering

Bewindvoerders komen in beeld als mensen met schulden voor een bepaalde tijd onder zogenoemd beschermingsbewind komen te staan. Je geld wordt dan voor je beheerd door een bewindvoerder. “Het nare van schulden is dat ze nooit vanzelf weggaan en vaak wel vanzelf groter worden. Daarom is het belangrijk om je zo snel mogelijk te laten helpen om uit de schulden te komen.”

Focus op nazorg

‘Samen Verder’ werd in 2019 geïntroduceerd om ‘mensen met schulden perspectief te geven op een toekomst waarin ze weer in staat zijn zelfstandig hun eigen financiën te regelen.’ Vandaag wordt daarom onder meer het online Plinkr Hub-traject toegevoegd aan het samenwerkingsplan. Het traject legt de focus op nazorg, om te voorkomen dat mensen opnieuw in de schulden terechtkomen. “Zelf de regie over je geld hebben is van groot belang, maar dan moet je wel weten hoe je die regie weer terug kan pakken”, zegt wethouder De Jonge.

Het traject is tijdens het eerste jaar beschikbaar voor 70 mensen. “Als het succesvol is, zal de Hub beschikbaar zijn voor alle Almeerders die onder bewind staan.”

  1. M.R.Lowland zegt:

    Ik heb 13j en 8maanden in de schuldsanering gezeten zonder een schone lei te krijgen, ik heb totaal (4) bewindvoerder gehad vanaf 2009 tot 2022 en in al die jaren van €200, per maand moet leven en nu ik met pensioen ben moet ik toch die schuld terug betalen en nu met minder dan die €200, moet leven en zien uit te komen. Ik hoop op een gunstig antwoord uwerzijds.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant