1.9K2
Almere Haven

Vleermuizen verhinderen snelle sloop NCCW-gebouw Almere Haven

Woningcorporatie de Alliantie wil het oude NCCW-gebouw in Almere Haven zo snel mogelijk slopen, maar de aanwezigheid van vleermuizen in het pand maken dat niet mogelijk. Dat meldt de Alliantie. Omwonenden maken zich al langere tijd grote zorgen over de staat van het gebouw aan de Markenlaan. Ruiten zijn ingegooid en hekken worden aan de kant geschoven. Verder hangen in het pand daklozen en verslaafden rond en worden er geregeld brandjes gesticht.

Ook politieke partijen hebben hun zorgen uitgesproken. In het gebouw zit namelijk asbest. Bij een grote brand kunnen de gevolgen groot zijn, zo maakten de partijen onlangs duidelijk tijdens de politieke markt.

Plan voor verwijderen asbest
De Alliantie is sinds juli eigenaar van het gebouw en wil op de locatie woningen bouwen. Tot die tijd moeten hekken ongewenste bezoekers tegenhouden, maar de corporatie merkt dat ze worden vernield of omver geduwd. De Alliantie controleert daarom meerdere keren per week de staat van de hekken. Inmiddels is ook het asbest in het gebouw in kaart gebracht. De corporatie wacht nu op toestemming om het materiaal te verwijderen. De verwachting is dat de asbestverwijdering halverwege oktober begint.

Om de huizen te kunnen bouwen zal het NCCW-gebouw gesloopt moeten worden. Maar uit onderzoek blijkt dat er vleermuizen in het pand zitten. Dat heeft tot gevolg dat sloop niet in één keer kan. Die zal nu in fases plaatsvinden. De Alliantie laat maatregelen treffen zodat de vleermuizen van de ene plek naar de andere verhuizen. Op welke manier en hoe snel dat gaat, is niet duidelijk. De vleermuizen mogen niet actief verdreven worden, ze zullen uit eigen beweging de nieuwe locatie moeten vinden.

  1. Dit vind ik te ver gaan, qia dierenbescherming. De asbest in het gebouw moet in dit geval prioriteit hebben, het gebouw ziet er per dag sjofeler uit.

  2. Ik ben benieuwd waar ze asbest hebben gevonden want rond 2000 heeft de firma Kippersluis al het asbest verwijderd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant