2230
Almere

Tien jaar JINC Flevoland: een podium voor gelijke kansen voor jongeren

Dit jaar is JINC Flevoland, een organisatie die zich inzet voor kansarme jongeren, 10 jaar geworden. Jantine van Netten, de manager van de vestiging in Flevoland, was te gast in de ‘Tech & Innovatie’ podcast van 1Almere en legt uit hoe JINC de brug slaat tussen jongeren en het bedrijfsleven. “We organiseren ontmoetingen tussen leerlingen en het bedrijfsleven. Ze gaan bij bedrijven kijken voor een beroepsoriëntatie, ze krijgen sollicitatietrainingen en een coach.” 

Een van de initiatieven van JINC is ‘De Taaltrip’. “De jongeren gaan echt het veld in, bij bedrijven, en gaan lastige woorden in context ontdekken. Bij Athlon leren ze bijvoorbeeld de betekenis van de woorden mobiliteit of brandstof. Ze leren niet alleen de betekenis van zo’n woord, maar ook hoe het bedrijf dat toepast.”

Baas van Morgen: Een Dag als CEO

Een ander initiatief dat Van Netten besprak, is het Baas van Morgen-programma. “Door het hele land staan zo’n 500 bazen, directeuren, bestuurders, CEO’s voor één dag allemaal op dezelfde dag hun stoel af aan een kind. En dat kind is één dag de baas, dus dat is de Baas van Morgen. Bedoeld om juist die kansengelijkheid echt even een podium te geven. Zo’n jongere laten ervaren: Ja, natuurlijk is dit ook bereikbaar voor jou. Waarom niet? Kijk maar, je doet het al, je bent het al aan het doen.”

Twee scholieren van het Buitenhout College (BHC) in Almere Buiten namen dit jaar de taak als wethouder op zich. De leerlingen hadden de kans om aan te schuiven bij vergaderingen en hebben rondleidingen gekregen. Een van de deelnemers, Alissa, legt uit hoe de dag voor haar was: “Het is wel eens wat anders dan de hele dag op school zitten. Ik heb nu bijvoorbeeld gezien hoe een dag van een wethouder eruitziet.” 

Het tienjarig bestaan van JINC Flevoland wordt volgens Van Netten later dit jaar nog gevierd. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant