9135
Almere Haven

Havenaar Nico strijdt al maanden voor een veilig fietspad

Buurtbewoners van de Grasmeent in Haven zijn boos omdat een stenen paaltje dat midden op het fietspad hoort, door de gemeente steeds wordt weggehaald. Dit maakt het voor auto’s mogelijk het pad als autoweg te gebruiken. Dat gebeurt volgens de bewoners regelmatig. Buurtbewoner Nico Kool is er helemaal klaar mee.

Kool: “Het fietspad wordt veel door ouders met kinderen gebruikt om te fietsen en het gaat door een losloopgebied voor honden heen.” De Havenaar zegt dat het paaltje twee jaar geleden voor het eerst is weggehaald voor een marathon. Het zou daarna niet meer zijn teruggeplaatst.

Hij was er dit jaar klaar mee om door auto’s weggetoeterd te worden, dus hij besloot contact op te nemen met de gemeente. De gemeente heeft het paaltje in augustus teruggeplaatst. In de buurt stond het toen bekend als ‘het monument van Nico’. 

De buurtbewoner was blij, maar het duurde niet lang. Toen Kool thuiskwam van vakantie, vertelden zijn buren dat het paaltje weer weg was. Het paaltje is nu naast het fietspad op het gras geplaatst.

Strooiseizoen

De gemeente heeft de paaltjes weggehaald om het nieuwe strooiseizoen voor te bereiden. “Dit houdt in dat we de strooiwagens klaarmaken en rondes proefrijden. Zo zijn we voorbereid als straks de gladheid begint. Om ervoor te zorgen dat fietspaden die op de strooiroute liggen toegankelijk zijn voor strooiwagens, moeten we soms paaltjes weghalen. Dat hebben we op deze locatie ook gedaan.”, aldus een woordvoerder van de gemeente. 

Het strooiseizoen loopt van 1 oktober tot 1 mei. De gemeente verwacht dat het paaltje op het Köllingpad volgend jaar april of mei weer terug op de oude plek staat. Kool vindt het maar absurd dat de gemeente tot die tijd de overtreders niet tegenhoudt. “Hiermee faciliteert de gemeente de overtredingen door automobilisten.”

 1. Hans Roseboom zegt:

  Kennelijk vindt de gemeente een paaltje dat je simpel met slot kan plaatsen cq verwijderen te veel moeite. Veiligheid is geen prioriteit. Dat is al jaren zo. T hele fietspad t/m kasteel is ook onverlicht, niet verzorgd én niet gestrooid. Zowel SBB alsook gemeente vinden dit geen prioriteit.
  Helaas…

 2. John van der Pauw zegt:

  Wilde net over het zelfde betonnen paaltje een column optikken voor De Havenaar.

 3. Diezelfde gemeente plaats op die plek nu een bord dat er met gladheid niet wordt gestrooid
  In plaats van met zand strooien strooien ze ons zand in de ogen
  Nico Kool

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant