Au Pair Almere
6.3K1
Almere

Familie Gerard uit Almere heeft au pair in huis, net als steeds meer gezinnen

Steeds meer gezinnen in Nederland nemen een au pair in huis. Dat meldt de NOS op basis van eigen onderzoek. De familie Gerard uit Almere is een van die gezinnen. In mei namen zij Edelquin uit Kenia in huis, zodat ze op hun drie kinderen kan passen. Edelquin wilde graag de wereld zien en vond Nederland een mooi land om te ontdekken.

“Ik word wakker rond kwart voor zeven, ga douchen en loop naar beneden”, zegt de Keniaanse. “Dan maak ik ontbijt en lunch voor de kinderen. En ik breng ze naar school, soms met de bakfiets en soms met hun eigen fietsen.”

Lange wachtlijst bij de kinderopvang
Een au pair uit de Filipijnen, Zuid-Afrika of Brazilië in huis nemen om op de kinderen te passen; steeds meer gezinnen kiezen ervoor, vermoedelijk vanwege de lange wachtlijsten in de kinderopvang. Dat blijkt uit cijfers van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) en een rondvraag van de NOS bij een groot aantal erkende au-pair bureaus in Nederland.

“Je hebt continuïteit. Continuïteit van zorg en iemand die meedraait in het gezin”, legt moeder Priscilla Gerards uit. “Ik vind het heel prettig dat er iemand in huis is die je vertrouwt, en waar de kinderen ook een goede vertrouwensband mee hebben.”

Moeder Priscilla vindt eigenlijk dat elk gezien de mogelijkheid tot een au pair zou moeten hebben, ongeacht inkomen. “Als je maar de ruimte hebt in je woning, want de au pair moet wel een eigen slaapkamer hebben.”

  1. Nee, eigenlijk moeten mensen de financiële middelen hebben om zelf voor hun kinderen te zorgen. Geen subsidies voor opvang maar desnoods voor ouders om minder te kunnen werken.
    Want met de huidige kosten is het voor eenverdieners niet meer op te brengen. Een mens krijgt toch geen kinderen om door andere groot te laten brengen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant