1.1K0
Almere

Almeerse profvoetballer Joshua Brenet rijdt meerdere keren zonder rijbewijs

De Almeerse FC Twente-speler Joshua Brenet wordt er volgens het AD van verdacht twee keer kort achter elkaar gereden te hebben zonder rijbewijs. Dat wordt door het Openbaar Ministerie gezien als misdrijf. Hij werd eerst betrapt in Enschede en nog geen twee weken later op de A1 bij Bathmen.

De zaak kan grote gevolgen hebben. De Almeerder zat in verband met een eerder misdrijf nog in een proeftijd van twee jaar. Brenet was namelijk in 2021 door de rechtbank in Rotterdam veroordeeld, omdat hij zijn vriendin had gemolesteerd. Hij had haar vastgepakt en haar keel dichtgeknepen. Vanwege die proeftijd wil justitie dat Brenet de voorwaardelijke werkstraf van 20 uur nu alsnog uitvoert.

De voetballer moest maandag voor de rechter verschijnen maar liet verstek gaan. Zijn advocaat vroeg om uitstel van de zaak omdat zij pas op een laat moment werd ingeschakeld. De advocaat heeft zich onvoldoende kunnen inlezen. De politierechter ging daarin mee, waardoor Brenet zich nu in januari voor de rechter zal moeten verantwoorden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant