1571
Almere

Podcast: dit seizoen geen extra stoelen in Yanmar stadion in AlmEredivisie #6

Algemeen directeur John Bes van Almere City FC en aanvoerder Damian van Bruggen schuiven deze week aan in de zesde aflevering van AlmEredivisie: De Podcast. Bes gaat uitgebreid in op tal van zaken rondom de club. Hij meldt bijvoorbeeld dat Almere City niet gedurende het huidige seizoen de capaciteit van het Yanmar stadion gefaseerd zal opschroeven.

In de podcast van Omroep Flevoland en 1Almere worden elke dinsdag de verrichtingen van de kersverse eredivisionist Almere City FC besproken. Presentator Martijn de Groot kijkt met deze twee gasten onder andere terug op de thuiswedstrijd tegen PSV (0-4) en blikt vooruit op de uitwedstrijd tegen FC Utrecht van komende zaterdag.

8000 toeschouwers
Bes meldt dus dat Almere City niet gedurende het huidige seizoen de capaciteit van het Yanmar stadion gefaseerd zal opschroeven. Dit was eerder wel het plan. De club wil de verbouwing pas in de zomer realiseren wanneer de competitie stilligt. Almere City wil gedurende deze zomerstop de capaciteit van het Yanmar stadion ‘in één klap’ opschroeven naar ruim achtduizend toeschouwers.

De tribunes aan de lange zijden en de staantribunes aan de korte zijde krijgen dan dezelfde hoogte als de huidige business-club tribune. De club is voor het uitvoeren van deze plannen wel afhankelijk van de gemeente: de infrastructuur rond het stadion moet worden aangepast en er zullen bouw-vergunningen verleend moeten worden. Bes geeft verder aan dat er de komende jaren absoluut geen plannen zijn om te verhuizen naar een nieuw te bouwen stadion op een andere plek in de stad.

Veldverwarming in plaats van duurzame alternatieven
Verder wordt Almere City binnenkort door de KNVB verplicht om het huidige hoofdveld te vervangen door een grasmat waar veldverwarming onder ligt. Dit gebeurt begin oktober. De club zocht juist naar duurzame alternatieven in plaats van veldverwarming, maar kreeg nul op het rekest van de voetbalbond. Bes vindt dit jammer.

Utrecht uit speciaal voor Damian van Bruggen
Aanvoerder Damian van Bruggen gaat uitgebreid in op de release van het computerspel FIFA24 van komende vrijdag. Almere City is vanwege de promotie naar de eredivisie voor het eerst vertegenwoordigd in het populaire spel en de spelers kregen onlangs hun ratings.

Dat is volgens Van Bruggen wel een dingetje binnen de selectie. Ook zegt hij dat de uitwedstrijd tegen FC Utrecht van komende zaterdag een speciale wedstrijd voor hem is. Zijn hele familie komt namelijk uit Utrecht en zijn opa speelde tien jaar profvoetbal voor FC Utrecht.

De podcast is te beluisteren via Apple PodcastsGoogle PodcastsSpotify en op deze website.

  1. Het zou mooi zijn als de uitvalswegen rondom het stadion aangepakt zouden kunnen worden. Anders wordt 8000 man wel een dingetje op de parkeerplaats voor en na de wedstrijden. 😀

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant