graffitimuur
1490
Almere Stad

28 meter lange graffitimuur gerealiseerd voor kunstenaars

Almere Centrum heeft er weer een plek bij waar graffiti artiesten legaal kunnen spuiten. Aan de Hospitaaldreef is afgelopen zaterdag een nieuwe, 28 meter lange, graffitimuur feestelijk ingewijd. Om het te vieren, waren er graffitiworkshops en kunstenaars die gezamenlijk een groot kunstwerk maakten.

Almere heeft tot 2013 lange tijd een grote graffitiwand gehad bij museum De Paviljoens. Er stond een grote houten schutting waarop gespoten mocht worden. Daar kwamen veel street art kunstenaars op af om graffiti te spuiten.

Het museum werd alleen gesloopt en daarbij ook de graffitiwand. Een groot verlies voor de graffiti kunstenaars volgens Kasper Jongejan, een kunstenaars die geholpen heeft een nieuwe muur te realiseren. “Het is een groot gemis voor de vaak jonge kunstenaars. Want hoe groter de muur, hoe meer ruimte je hebt om je vaardigheden te oefenen. Anno 2023 zijn de huidige gedoogmuurtjes in Almere allemaal klein en kort. Om je kwalitatief goed te ontwikkelen is echt formaat nodig.”

Om al die redenen heeft Jongejan samen met Jongerenwerk De Schoor en de gemeente Almere nieuwe graffitimuur gerealiseerd in het centrum. “De wens voor een grote street art muur kwam ook duidelijk naar voren in verschillende gesprekken met de street art kunstenaars. En nu staat hij er ook echt.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant