1632
Almere

Almeerse Sportpenning naar Anna de Geus tijdens uitreiking Sporthelden van het jaar

Anna de Geus heeft maandagavond de Almeerse sportpenning ontvangen voor haar prestatie bij het WK Zaalhockey, waar haar team goud won. De prijs kreeg ze uitgereikt door wethouder Maaike Veeningen tijdens de eerste editie van het evenement Sporthelden van het jaar. Er werden namelijk voor het eerst ook prijzen uitgereikt aan sporttalent, -vrijwilliger, en -aanbieder van het jaar.

De afgelopen maanden konden Almeerders via een enquête stemmen op hun Sporthelden. Na de sluiting van de enquête op 1 augustus werden de stemmen geteld. Daaruit kwam op 9 september een aantal namen van mensen die de meeste stemmen hadden behaald. Zij werden genomineerd en hoorden maandagavond wie er uiteindelijk met de prijs vandoor ging.

Sportvrijwilliger
Zo wonnen er nog drie anderen, naast Anna, in de de overige categorieën. Cherrelle Snell won in de categorie Sportvrijwilliger, omdat hij zich al meer dan tien jaar inzet voor S.C. Buitenboys. Hij is daar een onmisbare vrijwilliger, bestuurslid voetbalzaken, wedstrijdsecretaris en teammanager.

Sporttalent
In de categorie Sporttalent kreeg Adith Karthikeyan Priya (17) de prijs voor zijn inzet in het badminton. Adith Karthikeyan Priya is in een half jaar tijd gestegen van de 610e plek op de wereldjuniorranglijst naar de 6e plek. Daarnaast staat hij op een eerste plek op de Europese ranglijst voor junioren en de Nationale Junior Ranglijst Badminton. In juni 2023 is hij eerste geworden bij de Bulgarian Junior U19 International 2023. 

Sportaanbieder
En in de categorie Sportaanbieder van het jaar, werd de prijs uitgereikt aan Almere City FC voor de historische sportieve prestatie van afgelopen jaar: de promotie naar de Eredivisie, én voor de verschillende manieren waarop de club zich inzet voor de Almeerse samenleving.

Belangrijk
Maaike Veeningen vertelt waarom het evenement belangrijk is: “Als gemeente zijn we erg trots op iedereen die een bijdrage levert aan het in beweging brengen van onze inwoners. Daarom willen we de vrijwilligers in de sport, de sportaanbieders en de sporttalenten ieder jaar in het zonnetje zetten tijdens de Almeerse Sportheldenverkiezing.”

  1. 2 aandschtspunten: Cherelle is geen hij, maar een zij :-). Verder vraag ik me af waarom er een sporttalent gekozen is die geen banden heeft met Almere. Hij woont er niet én is er niet actief als badmintonner. Vraagteken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant